Zavřít reklamu

Jelikož začal Apple odesílat nejvýkonnější konfigurace nadupaného iMacu Pro teprve včera, budeme si muset na první ostré testy a recenze ještě chvíli počkat. Díky testům a srovnání Jonathana Morrisona, kterému Apple našláplý iMac Pro propůjčil, si však již nějakou představu o výkonu tohoto stroje udělat můžeme. Raději si však držte klobouky. Rozdíly mezi 8 a 18 jádry jsou totiž značné.

První velký rozdíl mezi “nejslabší” verzí iMacu Pro a tímto 18-jádrovým ďáblem je evidentní hned v prvním testu. Při exportu tříminutového 8K videa ve formátu Red Raw do 4K Pro Res trval export na 18-jádrovém iMacu jen 5 minut a 51 sekund, desetíjádro to však zvládlo o více než minutu později, základní verze s osmi jádry pak dostala od 18-jádrového modelu dokonce minutu a půl. Ačkoliv se nemusí zdát tyto rozdíly na první pohled nikterak oslnivé, v dlouhodobém horizontu ušetřený čas rozhodně oceníte. Na druhou stranu, pokud vás nějaká ta hodina času navíc za měsíc “nevytrhne”, nejspíš pro vás nemá iMac Pro cenu.

Co se týče testu SSD disků různých velikostí, ty dopadly v případě 1 TB, 2 TB a 4 TB víceméně shodně. Vypadá to tak, že je prakticky jedno, jakou velikost disku zvolíte. Výsledky by měly být totiž u všech tří variant velmi blízké.

V čem se však nemohou 8, 10 a 18-jádrové modely iMacu Pro měřit, jsou výsledky benchmarku. Tam totiž podle očekávání “osmnáctijádro” jasně dominuje a svým slabším bratříčkům naděluje v testech více jader neuvěřitelná čísla. Desetijádrový iMac totiž porazil o více než 11 tisíc bodů, “osmijádro” pak na nejsilnější Mac v historii Applu ztratilo 17 tisíc bodů. A jen tak pro představu –  loňský 15” MacBook Pro se čtyřmi jádry dosahuje v testu pro více jader skóre 15620, což je v porovnání se 48831 body 18-jádrového iMacu Pro skoro až úsměvné. Tím však nechceme v žádném případě říci, že jsou loňské MacBooky málo výkonné. To jen iMac Pro je co do výkonu nad hranice našeho chápání.

Pokud by vás pak zajímalo testování o něco detailněji, podívejte se na video:

A jaký názor máte na nejvýkonnější iMac Pro vy? Je podle vás takto obrovský výkon vůbec reálně využitelný, nebo jen tímto produktem demonstroval Apple svou sílu? Určitě se o to s námi podělte do komentářů.

iMac Pro FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.