Zavřít reklamu

Ačkoliv již předobjednávky na HomePod běží ve vybraných zemích na plné obrátky, stále je o tomto produktu poměrně dost nejasností. Nikdo totiž přesně neví, co od něj vlastně očekávat a donedávna ani to, jak půjde například aktualizovat jeho software. V HomePodu totiž žádný port, přes který by šel propojit s počítačem, není, displejem, který by vás aktualizací provedl u něj taky nenajdete a speciální aplikaci pro něj Apple prý nechystá. Podle informací objevených v jeho firmwaru to však vypadá, že se aktualizací přesto obávat nemusíme.

Aktualizování HomePodu se bude podle všeho velmi podobat aktualizování Apple Watch. I chytrý reproduktor totiž zaktualizujete přes váš iPhone, ve kterém vám tuto možnost nabídne aplikace Domácnost, přes kterou půjde HomePod i dále nastavovat. Poměrně zajímavou funkcí je možnost automatických aktualizací, které můžete znát například z Apple TV.

homepodupdate

Krom toho, jak se bude HomePod aktualizovat, už víme poměrně dost detailních informací i o samotném systému, který v chytrém reproduktoru poběží. Podle průzkumů se totiž shoduje systém HomePodu s klasickým iOS, byť některé drobné úpravy samozřejmě obsahuje. Díky tomu tak bude s největší pravděpodobností Apple vydávat aktualizace pro HomePod, iPhony a iPady souběžně. Ostatně, tento scénář nám potvrdil před pár dny vydáním iOS 11.2.5, který aktualizovaná verze softwaru pro HomePod následovala.

Zprvu osekané funkce

První důležitou aktualizací by měla pro HomePod být jarní verze 11.3 systému iOS. Ta by mu totiž měla “odemknout” další zajímavé funkce, které Apple nestihl do softwaru HomePodu včas připravit. Zákaznici se tak mohou těšit na stereo zvuk, který půjde vytvořit pomocí dvou a více HomePodů či na AirPlay 2. Obě tyto novinky jsou totiž již v iOS 11.3 implementovány, což naznačuje, že s nimi Apple do ostré verze počítá.

Díky informacím, které se o chytrém reproduktoru objevily v minulých dnech či týdnech, nemůže být pochyb o tom, že se jedná o skutečně zajímavý produkt, jehož vlastnosti však samozřejmě každý neocení. Nechme se tedy překvapit, jaké budou první reakce běžných Australanů, Američanů a Britů, až jim první kousky devátého února kurýři doručí. Budou si HomePod pochvalovat, nebo naopak označí svůj nákup spíše za přešlap?

HomePod white FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.