Zavřít reklamu

Během víkendu poskytl šéf marketingu cupertinské společnosti Phil Schiller rychlý patnáctiminutový rozhovor pro Sound & Vision, v rámci něhož se zaměřil opět na technologie HomePodu. Vysvětlil například, proč se Apple vůbec rozhodl vytvořit inteligentní reproduktor, a dodal, jak bude HomePod vystupovat mezi ostatními inteligentními reproduktory na trhu.

Schiller se domnívá, že Apple vytvořil „nový druh hudebního zážitku“, který nejenže „zní neuvěřitelně“, ale také „je s ním zábava“.

„Nemyslíme si, že jde jen o HomePod, nebo o jakýkoliv jiný produkt, je to o vytváření zážitků, které jsou po celý den s vámi – takže funkce, kterou máte doma, se v autě replikuje pomocí CarPlay, v práci pomocí iPadu a Macu, a když se chystáte běhat, vezmete si Apple Watch a iPhone. Můžete poslouchat stejnou hudbu, ovládat své domácí příslušenství anebo požádat Siri, aby pro vás něco udělala, ať už jste kdekoliv.“

Schiller říká, že se v HomePodu sešly funkce Apple Music a Siri, a tím pádem dokáže reproduktor zákazníkům poskytnout „úžasný zážitek z hudby“.

Pokračoval vysvětlováním dalších technologických pokroků, které zlepšují kvalitu zvuku vycházejícího z HomePodu, včetně strojového učení umožňující HomePodu cítit a přizpůsobit se jeho prostředí. V neposlední řadě se zmínil o čipu A8, který je schopen společně s příslušným softwarem akustického modelování v reálném čase. Zařízení dále dokáže potlačovat ozvěny, čímž by se měla kvalita zvuku dostat opravdu na zajímavou úroveň. Apple chtěl podle něj „vytvořit širokou zvukovou scénu“.

Schiller podrobně vysvětlil, jak fungují funkce prostorového vnímání HomePodu. HomePod od okamžiku, kdy je připojený, snímá svou polohu. Vestavěné mikrofony jsou schopné naslouchat tomu, jak se zvuky odrážejí od okolních ploch a předmětů, a tím HomePod zjistí, kde se nachází v místnosti a co je v jeho okolí.

„Konečným výsledkem je široký soundstage s pocity prostornosti a hloubky. Proces trvá několik málo vteřin a nekončí s počátečním nastavením. Pokaždé, když HomePod přesunete, použije vestavěný akcelerometr, aby zjistil změnu své polohy a opět zajistil, aby hudba zněla skvěle a byla konzistentní, ať už je umístěn kdekoliv. Zaměřili jsme se také na pár skvělých věcí, které pomohou minimalizovat slyšitelné vedlejší efekty kompresních artefaktů tím, že jsme vyvinuli dynamické zpracování na úrovni studia a zajistili optimalizaci pro bohaté a čisté basy.“

Zatím se zdá, že úsilí Applu zaměřit se na kvalitu zvuku bylo úspěšné. Doposud se však neobjevily nějaké podrobnější recenze, nicméně první dojmy recenzentů, kteří měli možnost strávit krátkou chvíli s HomePodem, byly opravdu pozitivní. Spousta recenzentů byla ohromena kvalitou zvuku, přičemž někteří nazvali HomePod zvukovým triumfem.

HomePod je však dražší než konkurenční produkty od Googlu a Amazonu, a tak musí Apple něčím zákazníky přesvědčit, proč mají koupit zrovna jeho inteligentní reproduktor a připlatit si. Někteří recenzenti totiž zpochybnili, zda průměrný spotřebitel upřednostní kvalitu zvuku před cenou.

Celý rozhovor s Philem Schillerem si můžete v angličtině přečíst na stránce Sound & Vision.

homepod fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.