Zavřít reklamu

Apple začátkem měsíce přiznal, že v loňském roce do systému implementoval funkci pro zpomalení starších iPhonů, přičemž Ministerstvo spravedlnosti USA a Komise pro cenné papíry a burzu zahájily vyšetřování jablečné společnosti.

Společně se ministerstvo a komise snaží zjistit, zda Apple porušil bezpečnostní zákony tím, že do aktualizace iOS 10.2.1 vložil funkci, která zpomalila některé starší jablečné telefony s degradovanými bateriemi, aby tím zabránil nečekaným vypnutím či podobným problémům, které by mohly kvůli odcházející baterii postupem času nastat. Americká vláda si informace od Applu vyžádala teprve nedávno, a tak je šetření v rané fázi.

Uživatelé si začali stěžovat na nečekaná vypnutí iPhonů 6 a iPhonů 6s, a tak se Apple rozhodl zavést do verze iOS 10.2.1 funkci, která podobným problémům zabrání. Vypínání bylo způsobeno tím, že si procesor řekl o více energie, než mu byla degradující baterie schopna zprostředkovat, zejména v případech, kdy byla takřka vybitá.

Apple však uživatele neinformoval o tom, k jakému kroku se v iOS 10.2.1 rozhodl. Přiznal se až poté, co na povrch vypluly benchmarkové testy, s nimiž přišel zakladatel Geekbench. Apple kvůli tomu, že nebyl transparentní, nyní čelí několika žalobám.

Apple se zákazníkům omluvil a spustil program výměny baterií za zvýhodněné ceny, který se vztahuje na majitele iPhonu 6 a novějších modelů. Kalifornský gigant navíc plánuje zavést funkci pro podrobnější informace o bateriích v nadcházejícím systému iOS 11.3.

Apple slow iPhone FB

Zdroj: Bloomberg

Dnes nejčtenější

.