Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších novinek, které se v průběhu března díky vydání nového iOS 11.3 dočkáme, je bezesporu aktualizace rozšířené reality ARKit. Verze ARKit 1.5 totiž přinese podle slov Applu plno nových možností, díky kterým bude mít jablečná rozšířená realita daleko více využití, než tomu bylo doposud. A přesně to nám začínají pomalu potvrzovat i první vývojáři.

Když Apple minulý týden vypustil první vývojářskou betu systému iOS 11.3, bylo samozřejmě nová verze ARKitu jeho součástí. Mnoho vývojářů tak začalo realitu testovat a výsledky svých pokusů umisťovat na různé sociální sítě. A na co se tedy můžeme v nové verzi ARKitu těšit? Především na daleko větší přesnost snímání okolí. Jablečná rozšířená realita totiž dostala do vínku například možnost rozpoznávat vertikálně umístěné předměty či nepravidelně tvarované povrchy, což ve zkratce znamená, že se vývojářům otevírá nový prostor na umisťování svých AR zábaviček. Díky nové možnosti totiž lze objekty umisťovat například na stěny či právě ze stěn a objektů na nich zjišťovat různé informace například o filmech či hudebních skupinách. Ostatně, na krátkou ukázku se můžete podívat pod tímto odstavcem.

Jak můžete sami vidět, ARKit zvládá rozpoznávání vertikálních ploch bez větších problémů, díky čemuž se otevírají zcela nové možnosti pro jeho využití. To samé se pak dá říci i o rozpoznávání předmětů, díky čemuž se v ARKitu mohou spouštět různé nabídky, recenze či podobné věci týkající se rozpoznaného předmětu. To samé se pak dá říci i o již zmíněném rozpoznávání nepravidelně tvarovaných povrchů, což může být velkým přínosem například pro různé měřící aplikace, které by díky tomuto upgradu dostaly o poznání větší přesnost.

Uvidíme, jak se tedy vývojáři s novou verzí ARKitu v následujících týdnech poperou. Pokud však byl Apple nadšen už z jeho první verze, co bude teprve říkat na výtvory ve verzi aktualizované. Nových možností je totiž celá řada a využitelnost této zajímavé věci tím rapidně stoupá.

arkit 1.5

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.