Zavřít reklamu

Když vypustil Apple vloni na podzim svůj nový iOS 11 pro veřejnost, sklidil za něj po pár dnech čí týdnech užívání od mnoha svých uživatelů nevybíravou kritiku. Není se však čemu divit. Stav, ve kterém iOS 11 byl, totiž odpovídal spíše testovací beta verzi, než plně funkčnímu systému, který by měl na většině telefonů běžet bez větších problémů. Chyb v něm totiž bylo opravdu požehnaně a ač se Apple snažil a vlastně i doposud snaží, jak chce, optimální tento systém ještě zdaleka není. Jablečná společnost si však tento fakt uvědomuje a podle nejnovějších informací se rozhodla konat.

Reportérce Ině Fried z magazínu Axios se podařily zjistit ohledně chystaného iOS 12 velmi zajímavé věci. Pokud byste však čekali, že se budou následující řádky týkat především novinek, které se v jablečném systému rok co rok objevují, byli byste na omylu. Podle informací, které se k Ině donesly, totiž Apple letos žádné zásadní novinky a funkce pro svůj iOS 12 nechystá. Je si totiž moc dobře vědom, že je jeho iOS 11 i čtvrt roku po svém vydání poměrně nespolehlivý a mnoho jeho uživatelů si na něj neustále stěžuje. Proto se prý Apple rozhodl, že veškeré změny přesune až na iOS 13 a letošní iOS 12 se ponese hlavně v duchu oprav proklínané “jedenáctky”. Ve výsledku bychom tak měli dostat aktualizací na iOS 12 bezchybný iOS z loňského roku.

O tyto zajímavé informace se s reportérkou s největší pravděpodobností podělil interní zaměstnanec Applu, který se o tomto plánu dozvěděl z úst samotného Craiga Federighiho, který má právě vývoj jablečných operačních systémů pod palcem.

Něčeho podobného se tak nejspíš dočkáme až za rok:

O veškeré novinky ochuzeni nebudeme

Ačkoliv bude iOS 12 zaměřen primárně na vychytání všech mušek iOS 11, pár novinek nám v něm Apple přeci jen připraví. Dočkat bychom se měli například kýženého přepracování rodičovské kontroly, další aktualizace ARKitu či nových možností pro zdravotní záznamy. Větší přepracování, která by se měly týkat například poštovního klienta, fotoaparátu či celkově přepracovaného uživatelského rozhraní, však letos nepřijdou.

Přestože nemůžeme v tuto chvíli se stoprocentní jistotou věrohodnost předchozích řádků potvrdit, rozhodně mohou být reálné. Jak už jsem totiž psal v úvodním odstavci, kritiky za chybovost systému padá na hlavu Applu opravdu požehnaně a jen blázen by si myslel, že o ní neví. Snad se tedy Apple skutečně chytil za hlavu a místo nového designu ovládacího centra či deseti nových emoji nám za pár měsíců představí systém, který se bude nápadně podobat tomu loňskému, jen nepřinese nepříjemné chyby, které by jeho zákazníky nutily opouštět jablečný ekosystém.

iOS 12 fb

Dnes nejčtenější

.