Zavřít reklamu

Myslíte si, že pokud ke komunikaci využíváte aplikace, které se chlubí neproniknutelným šifrováním, jste v bezpečí? Vyvedeme vás z omylu. Podle zpráv německých rozhlasových stanic WDR, NDR a novin Süddeustsche Zeitung totiž není minimálně pro německou policii “rozšifrování” vaší komunikace žádný problém.

Software, který prý německá policie využívá, dokáže bez problému „rozšifrovat“ zprávy posílané přes službu WhatsApp. Celý software funguje na principu screenování obrazovky aplikace, které provádí již zmíněný speciální software, který do telefonu vyšetřovatelé tajně nainstalují. Díky němu pak dostávají fotografie zachycující právě komunikaci podezřelých osob. To, jak do telefonu aplikaci dostanou, však bohužel v tuto chvíli nevíme.

Němci nejsou v tomto ohledu nováčci

Ačkoliv je dnešní zpráva opravdu zajímavá, není to poprvé, co se podobné tvrzení na veřejnosti objevilo. Němci se totiž již o vytvoření softwaru, který je ve světě známý pod názvem spolkový trojský kůň, v minulých letech pokoušeli a dokonce s ním slavili i první úspěchy. Podle některých zdrojů je však projekt, který Německo vyšel na zhruba 147 milionů korun, v mnoha ohledech nedokonalý a nepoužitelný. Proto se tak u našich sousedů začalo pracovat na jeho vylepšené verzi, která by měla přinést daleko větší možnosti sledování. Jelikož jsou však veškeré informace ohledně této problematiky přísně tajné, žádné detaily o nich nevíme.

Nechme se tedy překvapit, zda se k celé záležitosti Spolkový kriminální úřad vyjádří či nikoliv. Jelikož se však jedná o téma, které se na veřejnost dostat nemělo, nejspíš se dočkáme jen strohého mlčení. Není se však čemu divit. Tímto speciálním softwarem totiž jen tak někdo nedisponuje. Minimálně Česká a Slovenská republika je dle informací od našich zdrojů v tomto ohledu značně pozadu a o podobné vychytávce si může nechat jen zdát.

whatsapp-fb

Dnes nejčtenější

.