Zavřít reklamu

Minulý týden se na světlo světa dostaly velmi zajímavé zprávy, které naznačovaly, že bychom se měli již za pár měsíců dočkat nástupce velmi oblíbeného modelu iPhonu SE. Ten by měl nabídnout poměrně zajímavé především hardwarové upgrady a chlubit se například i bezdrátovým nabíjením. Pokud jste však po dočtení článku o tomto tématu začali minulý týden jásat a pomalu na nové “es éčko” šetřit, nejspíš vám následujícími řádky přiděláme vrásky na čele.

Velmi spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities, který má na svém kontě celou řadu velmi přesných předpovědí ohledně jablečných produktů, si totiž na chystanou druhou generaci iPhonu SE posvítil a vypracoval zprávu, která by měla jeho budoucnost řádně nastínit. Jak to však vypadá, růžová zrovna nebude.

Takovýto design by iPhonu SE 2 slušel:

Za vším hledej iPhone X

Kuo je přesvědčený o tom, že se Apple v poslední době velmi vyčerpal vývojem iPhonu X a letošek bude v tomto ohledu podobný, protože se dají očekávat hned tři telefony tohoto typu. Kvůli tomu tak Apple vývoj iPhonu SE 2 opomenul a vnukl mu upgrady, které skoro ani nestojí za řeč. Zapomenout tak můžete na vysněný OLED displej přes celou přední stranu, bezdrátové nabíjení, Face ID či dokonce 3D Touch. Nové “es éčko” totiž podle Kua nabídne, pokud tedy vůbec přijde, jen sporadická vylepšení, mezi kterými se objeví například rychlejší procesor. Díky tomu se Applu podaří vytvořit telefon, který sice nebude svým výkonem ani hardwarem nikoho oslňovat, bez problému však na něm rozjedete iOS 12. Díky tomu si tak Apple splní povinnost a vytvoří levný a zároveň malý telefon, který jeho zákazníkům pěkných pár let poslouží.

Nic podobného u iPhonu SE 2 tedy nečekejte:

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Kuo svou předpovědí trefí či nikoliv. Faktem však je, že modely SE hrají v jistém ohledu v portfoliu Applu druhé housle a i když jsou jeho důležitou součástí a mnoho zákazníků si nedokáže představit používání jiného iPhonu, jablečná společnost je před svými vlajkovými loďmi v žádném případě neupřednostní. Už před lety totiž zvětšením displeje na nynějších 4,7” naznačila, že právě toto je ta cesta, kterou se chce v následujících letech ubírat. Nechme se však překvapit. Ostatně, i malý upgrade, který by tomuto drobečkovi zase o něco prodloužil jeho život, by mnoho uživatelů kvitovalo.

iPhone SE fb

 

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.