Zavřít reklamu

Když jsem dnes vystupoval z autobusu, začal mi zvonit telefon. Na rukou jsem měl rukavice a jak jistě většina z nás ví, rukavice na displej prostě nereagují. Než jsem stihl rukavice sundat, tak mi telefon málem dvakrát spadnul na zem a když už jsem se chystal hovor přijmout, dotyčnému došla trpělivost a hovor típnul. To mě popravdě celkem naštvalo, nejen, že mi byla zima na ruce, ale ještě k tomu jsem nestihl přijmout důležitý hovor. Řekl jsem si, že jakmile dojdu domů, tak se ihned podívám na to, jak hovor přijmout v případě, že máte rukavice a nechcete je sundávat. Jako bonus k tomu vám i ukážu, jak v rukavicích někomu zavolat.

Jak v rukavicích přijmout hovor

Pokud chcete v rukavicích přijmout hovor, existují dva způsoby. První způsob jste si mohli přečíst už pár dnů před tímto příspěvkem. Spočívá v tom, že si v iPhonu nastavíte automatické přijmutí hovoru. Jak na to se dozvíte v tomto článku.

Druhý způsob funguje bohužel jen v případě, že máte k telefonu připojená sluchátka disponující ovládačem hlasitosti a tlačítkem pro přijímání hovoru (ideální jsou třeba EarPods od Applu). Myslím si ale, že hodně lidí si bez telefonu se sluchátky nedovolí vyjít z bytu, a proto to pro ně může být praktické. Pokud vám někdo zavolá a vy budete mít připojená sluchátka, stačí stisknout prostřední tlačítko na ovládání a hovor se přijme. Při vyzvánění se automatický ztiší hudba a poté, co hovor ukončíte, se znova zapne. Když už jsme se dostali k tomu ukončení hovoru – opět stačí stisknout prostřední tlačítko. Pokud se rozhodnete příchozí hovor odmítnout, stačí prostřední tlačítko na ovládání sluchátek podržet dvě sekundy.

Jak v rukavicích někomu zavolat aneb „Hey Siri…“

Potřebujete někomu nutně zavolat, ale nechcete se vzdát komfortu vyhřátých rukavic? I na tohle tady existuje řešení. Pokud někomu chcete zavolat, vyřídí to za vás Siri. Jediné, co potřebujete, je iPhone a základní znalost angličtiny. Abychom vyvolali Siri, stačí říct nahlas „Hey Siri“ a nebo stisknout tlačítko, kterým Siri vyvoláte. V mém případě budu chtít zavolat kamarádovi Petrovi, kterého mám v telefonu uloženého jako Petr Nový. Po aktivaci Siri teda řeknu příkaz „Call Petr Novy“. Siri vám odpoví „Calling Petr Novy.“ Po několikasekundové odmlce váš iPhone začne vyzvánět. V této poslední větě bych vás jen rád upozornil na to, že příkaz „Hey Siri“ nefunguje v případě, že máte na vašem zařízení zapnutý úsporný režim.

iphone_rukavice

Dnes nejčtenější

.