Zavřít reklamu

Apple včera vydal první beta verzi systému watchOS 4.3 pro vývojáře, přičemž pro veřejnost by měla být aktualizace k dispozici někdy během jarního období. Uživatelé jablečných hodinek se mají na co těšit, protože watchOS 4.3 přinese hned několik vítaných vylepšení, a to například vylepšený režim nočního stolku (v angličtině Nightstand) a větší možnosti pro ovládání hudby.

Sice existuje mnohem více věcí, které by majitelé Apple Watch v systému watchOS přivítali, nicméně cupertinská společnost není tak rychlá a funkce přidává do systému postupně. S každou aktualizací se watchOS zlepšuje. Sice v přehrávači v watchOS nedošlo k nějakým převratným změnám, avšak maličkosti, které potěší spoustu uživatelů, se našly.

Vylepšený režim nočního stolku

Apple v systému watchOS s pořadovým číslem 2 představil funkci zvanou režim nočního stolku, která představuje alternativu hodin na nočním stolku. Znamená to tedy, že pokud dáte hodinky na noc nabíjet například na dock, automaticky se na nich zobrazí čas, datum a budík. Avšak režim se aktivoval pouze v okamžiku, kdy byly Apple Watch otočené na boku a nabíjely se. Pokud jste hodinky položili normálně, režim nočního stolku nefungoval, což by se mělo v systému watchOS 4.3 změnit. Režim nočního stolku totiž bude fungovat i při položení „na stojato“ tedy displejem klasicky vzhůru. Apple se k tomuto kroku uchýlil hlavně kvůli chystané bezdrátové nabíječce AirPlay, na které se budou Apple Watch nabíjet právě displejem vzhuru.

Vylepšení má možná co dočinění s chystanou bezdrátovou nabíjecí podložkou AirPower, kterou by měl Apple začít prodávat během letošního roku. Apple Watch budou muset ležet nejspíše ciferníkem na podložce, a tak by režim na hodinkách se starší verzí watchOS nefungoval.

Ovládání hudby přes Apple Watch

Přes Apple Watch jste mohli doposud dálkově ovládat jen hudbu na iPhonu. Pokud však nyní posloucháte hudbu například na bezdrátovém reproduktoru, ale nemáte iPhone na dosah ruky, abyste si přepnuli písničku, uděláte to nově i přes Apple Watch. A nakonec Apple přidal novou animaci při nabíjení. V galerii výše můžete vidět, jak nově upravené rozhraní vypadá.

apple watch fb

Zdroj: Cult of Mac, 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.