Zavřít reklamu

Ačkoliv jsou ve světě čím dál více oblíbené telefony s velkými displeji, plno lidí dává stále přednost kompaktním zařízení, která se vejdou bez problému do kapsy u kalhot. Mnoho těchto zákazníků si proto nemůže vynachválit hranatý design a velikost 4” iPhonu SE. Od jeho představení však uplynou v březnu již dva roky, což je ve světě smartphonů obrovsky dlouhá doba. Není se tak čemu divit, že mnoho jeho milovníků volá po upgradované druhé generaci.

Ke druhé generaci iPhonu SE jsme byli ještě zhruba před 8 měsíci poměrně skeptičtí a kvůli mnoha zprávám, které se světem fanoušků Applu linuly, jsme s jeho příchodem nepočítali. Před nějakým časem se však začalo o nástupci tohoto velmi oblíbeného modelu opět čile spekulovat a díky několika zajímavým únikům z dodavatelského řetězce Applu začalo být jeho představení znovu aktuální. A přesně v tomto duchu dnes hovořil i analytik společnosti Digitimes Research.

Designu iPhonu X se tak u iPhonu SE 2 s největší pravděpodobností nedočkáme:

Podle informací, které tento analytik má, se nástupce iPhonu SE dočkáme již poměrně brzy. Apple nám jej totiž hodlá představit už v květnu nebo červnu letošního roku. V úvahu tak připadá klasická konference WWDC, která se právě v tomto období rok co rok odehrává. Ta je sice zaměřena spíše na softwary, v minulém roce nám však Apple ukázal, že se na ní nebojí představit i své nové hardwarové hračky. Minulý rok jsme si tam totiž mohli prohlédnout 10,5” iPad Pro, HomePod či nadupaný iMac Pro.

Krom plánovaného termínu představení prozradil analytik i to, že bychom se měli u druhé generace iPhonu SE dočkat skleněných zad, které budou umožňovat bezdrátové nabíjení. Ačkoliv není v tuto chvíli jasné ani to, zda se Apple přidrží hranatého těla či dá přednost zaobleným křivkám, analytik je přesvědčen, že se u telefonu dočkáme klasického Touch ID. Respektive, s žádným 3D senzorem pro Face ID podle něj Apple u tohoto telefonu, který bude vynikat mimo jiné svou nízkou cenou, nepočítá a jiný způsob autentizace nemá.

Takto by mohl iPhone SE 2 vypadat:

Svižný drobeček

Dnešní informace se takřka shodují s těmi, které se ve světě objevily v srpnu loňského roku. Z dodavatelského řetězce totiž tehdy unikly specifikace, které by měly právě druhé generaci iPhonu SE patřit. Těšit bychom se tak měli například na čip A10 Fusion, který Apple použil v předloňských iPhonech, 2 GB RAM paměti, 1700 mAh baterii a varianty s 32 a 128 GB úložištěm. Již na první pohled je tak zcela jasné, že by byl tento drobeček opravdu zajímavým telefonem s parádním výkonem.

Nechme se tedy překvapit, zda se nám Apple skutečně druhou generací iPhonu SE za pár měsíců pochlubí či nikoliv. Faktem však je, že by tímto krokem spoustu svých zákazníků velmi potěšil. Malý kompaktní telefon je totiž v portfoliu Applu skutečně potřeba.

iPhone SE 2 Concept

Dnes nejčtenější

.