Zavřít reklamu

Když nám Apple v září loňského roku poprvé ukázal své Apple Watch 3 s podporou LTE, díky čemuž přes ně mohou uživatelé volat, aniž by museli být v blízkosti svého iPhonu, sklidil velké nadšení. To však vzápětí po prozrazení jejich dostupnosti nebo chcete-li funkčnosti opadlo. Jelikož do nich totiž Apple použil speciální eSIM, tedy elektronický čip nahrazující klasickou SIM kartu, mohou si LTE užívat jen v zemích, kde je eSIM podporována operátory. Naštěstí se však tato hrstka zemí začíná pomalu rozrůstat.

Od příštího měsíce si budou moci LTE verzi hodinek zakoupit zákazníci v Signapuru a Hong Kongu. Tamní operátoři se totiž konečně ke spuštění podpory eSIM odhodlali a otevřeli tak Applu do své země cestu. Ten začne přijímat první objednávky na LTE verze svých Apple Watch už 2. února, dodání pak slibuje o týden později.

Poměrně zajímavé je, že se Apple v Singapuru odhodlal ke spuštění prodejů i přes nesplnění podmínky o dvou operátorech podporujících eSIM. Ačkoliv je totiž v zemi operátorů celkem pět, eSIM podporuje pouze jeden z nich. Pravděpodobně je však jeho podíl na trhu tak markantní, že se Apple nemusí obávat, že by prodejem LTE hodinek s možností v nich využívat pouze onoho operátora ty zbylé nějak výrazně poškodil. V Hong Kongu se pak přidržel klasického vzorce, tedy podpory dvou operátorů.

U nás si můžeme zatím zakoupit jen modely bez LTE které se vyznačují jednobarevnou korunkou:

Tyto dva asijské státy se tak zařadí mezi Francii, Německo, Austrálii, Japonsko, Švýcarsko, USA, Kanadu, Portoriko a Velkou Británii, ve kterých již LTE mánie propukla na plno. Snad se tedy v dohledné době dočkáme podobné zprávy i my. Podle informací, které jsme pro vás před časem zjistili, to však vypadá, že si na LTE u hodinek ještě nějaký ten pátek počkáme.

Apple Watch

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.