Zavřít reklamu

Během představení systému iOS 11 se hodně mluvilo o tom, že Apple začne do iCloudu zálohovat mimo jiné také Zprávy, což by znamenalo, že vaše konverzace by vypadaly na všech jablečných zařízeních stejně. Apple se však rozhodl, že funkci do prvního vydání iOS 11 nezakomponuje. Zdá se však, že tolik očekávanou funkci přinese konečně systém iOS 11.3, který je prozatím ve fázi beta testování.

message on icloud fb

iOS 11.3 vám umožní ukládat si Zprávy na iCloud a synchronizovat je tak napříč všemi jablečnými zařízeními, které vlastníte. Díky tomu si tak budete moci zálohovat vaše staré zprávy a hlavně je skvěle synchronizovat na všechny vaše zařízení. Pokud si tak tak například zakoupíte nový iPhone, nebude jej kvůli zprávám potřeba obnovovat ze zálohy, jelikož se do něj nahrají po přihlášení na iCloud. To stejné pak samozřejmě platí i pro macOS, který se Zprávami v iCloudu též úzce spolupracuje. Apple funkci odstranil během testovacího období iOS 11 a macOS High Sierra, nicméně sliboval, že ji do systému opět implementuje, ale nebylo jasné, kdy přesně se tomu tak stane.

Podle poznámek, které cupertinská společnost poskytla k první beta verzi iOS 11.3, bude uživatel při prvním zapnutí vyzván, zda chce zapnout ukládání Zpráv na iCloud. Případně si můžete nastavit možnosti ukládání přes Nastavení, kde kliknete na svůj profil a zvolíte iCloud.

Zprávy se budou automaticky ukládat na iCloud uživatelům s dvoufaktorovou autentizací a povoleným iCloud Backupem. Uživatele iPhonu, iPadu a Macu, kteří si chtějí staré zprávy ponechat, funkce určitě potěší.

 

messages

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.