Zavřít reklamu

Apple se svým HomePodem vstupuje do světa inteligentních reproduktorů, a tím se pouští do konkurenčního boje s Amazonem, Googlem a Sonosem. V českých končinách se HomePod prozatím prodávat nebude, i když by ho spousta fanoušků nakousnutého jablka ve své domácnosti přivítala. I tak se podíváme, co všechno zařízení, které se začne prodávat už 9. února, umí.

Redaktorka populárního serveru Refinery29 měla možnost HomePod vyzkoušet. Podle jejich slov HomePod vypadá velice dobře. Obě varianty, tedy bílá a černá, vypadají elegantně. HomePod má na výšku 6,8 palců (tedy 17,3 cm), a tak ve skutečnosti vypadá menší, než působí z fotografií. Jablečný reproduktor je tedy velikostně srovnatelný se Sonos One a je mnohem menší než obdélníkový konkurent Google Home Max. V místnosti tak nezabere skoro žádné místo, a pokud byste nevěděli, že se HomePod v dané místnosti nachází, tak si ho ani nevšimnete.

HomePod mezi konkurenčními zařízeními vyniká zvukem. „Když jsem poslouchala reproduktor Google Home Max, nejnovější Amazon Echo a Sonos One, vokály HomePodu byly stále ráznější a čistší,“ uvedla redaktorka Madeline Buxton.

Kvalita zvuku HomePodu se nemění, ať už se nacházíte v jakékoliv části místnosti, neboť reproduktor dokáže zjistit, v jak velké místnosti se nacházíte, a tomu zvuk přizpůsobí. Pokud budete potřebovat zeslabit anebo naopak zesílit hudbu, nemusíte mít u sebe telefon, stačí zavolat na Siri, která zvuk upraví podle vašeho přání.

Siri je pravděpodobně největší chloubou HomePodu. Virtuální asistentka Siri byla hodně kritizována, nicméně Apple na ní zapracoval a značně ji vylepšil. V rámci iOS 11 dostala Siri nový hlas, který je mnohem přirozenější, tedy méně robotický, než tomu bylo předtím. Redaktorka serveru Refinery29 tvrdí, že Siri na HomePodu zní opravdu dobře. Dokonce vám Siri poskytne užitečné informace o přehrávané skladbě, například vám prozradí něco o jednotlivých členech kapely, která danou písničku nazpívala. Pokud máte ve svém domě další inteligentní zařízení, jako jsou žárovky Philips Hue anebo rychlovarnou konvici s připojením, můžete je ovládat přes HomePod, a to opět prostřednictvím Siri.

Ale na druhou stranu, i HomePod má nějaká omezení. Pokud chcete streamovat hudbu z jiné služby přes HomePod, použijete AirPlay. Avšak k výhodám všech reproduktorů se dostanete pouze v okamžiku, kdy se přihlásíte k účtu Apple Music. Znamená to tedy, že Apple vás chce přimět, abyste se stali předplatitelem Apple Music. Siri vám neposkytne podrobné informace o písničce či albu, pokud nebude písnička hrát právě přes Apple Music. I když HomePod mohou používat všichni členové domácnosti, pouze osoba, která si na HomePodu nastaví svůj iCloud účet, bude moct pomocí hlasových příkazů posílat zprávy, nastavovat připomínky a přijímat upozornění z kalendáře, a tím trochu pokulhává za konkurencí. Google Home a Amazon Echo dokážou rozpoznat různé hlasy a podle toho poskytnout personalizovaný obsah.

homepod fb

Zdroj: Refinery29

Dnes nejčtenější

.