Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele, kteří jsou na Instagramu pečení vaření a lustrujete jej několikrát do hodiny, mohli jste si v posledních dnech všimnout dalšího „vylepšení“ ze strany Instagramu. Vylepšení se týká Direct Messages (název funkce, pomocí které na Instagramu chatujeme, zkráceně DM). Poté, co nyní otevřete stránku s vašimi DM, můžete si všimnout, že uživatelé mají u poslední zprávy napsáno, kdy byli naposled aktivní. Podle mého názoru je na Instagramu taková funkce nevyžádaná.

Jak funkci vypnout?

Není to nic těžkého, stačí otevřít aplikaci Instagram a poté se přesunout na váš profil pomocí ikony vašeho profilového obrázku vpravo dole. Poté klikneme na tlačítko ozubeného kolečka, které se nachází na horní části obrazovky, nalevo od velkého tlačítka Upravit profil. Poté stačí sjet trošku níže, dokud neuvidíte tři přepínače hned po sobě. Nás zajímá přepínač poslední, a to Zobrazit stav aktivity. Pokud chceme funkci zobrazování stavu aktivity vypnout, přepněte přepínač do vypnuté polohy.

Aby to bylo stylem „něco za něco“, pokud se rozhodnete funkci Zobrazit stav aktivity vypnout, tak sice ostatní uživatelé neuvidí, kdy jste byli naposledy on-line, ale ani vy již nezjistíte, kdy byli uživatelé Instagramu naposledy aktivní.

Tato funkce je obsažena v aktualizaci aplikace Instagram a já osobně jsem se s ní poprvé setkal před třemi dny. Podle mého názoru funkce zobrazování aktivity prostě do Instagramu nepatří. Instagram je sociální síť, kde jsou prioritou fotografie a Instagram Stories. K tomu, abychom mohli s ostatními lidmi chatovat primárně většina z nás využívá například Messenger nebo WhatsApp, nikoliv Instagram. Když vývojáři tuto funkci přidali, určitě o ni měli své uživatele informovat přímo v aplikaci.

naposledaktivniinstagram_fb

Dnes nejčtenější

.