Zavřít reklamu

Ani letos nás Apple neochudí o novou verzi svého systému iOS, tentokrát již s pořadovým číslem 12. Jelikož je však jeho představení poměrně daleko, nemáme o novinkách, které se v něm objeví, prakticky žádné informace. To však některým designérům nebrání svůj návrh iOS 12 vytvořit a světu ukázat, co považují oni za ideál systému pro iPhone.

Blog AscendingNews zveřejnil na svém instagramovém profilu poměrně odvážný koncept iOS 12, kterého by se rád dočkal. Hned na úvod však musíme říci, že moc velkou šanci na splnění tohoto snu rozhodně nedáváme. Celý koncept vypadá sice opravdu zajímavě, některými prvky podobajícími se těm z konkurenčního systému Android však rozhodně plno uživatelů pobouří. Ostatně, podívejte se sami.

Jak můžete sami vidět, widget s počastím z domovské obrazovky je skutečně velmi podobný klasickému widgetu z telefonů s Androidem. Použitím tohoto řešení by však Apple prakticky od základu změnil “čistou” myšlenku svého mobilního operačního systému, který nabídne veškeré widgety shromážděné na speciálním místě. To však není rozhodně na škodu.

Černobílý telefon? Proč ne

Co se naopak na konceptu alespoň podle mého názoru poměrně povedlo je sjednocení oznámení, které jsou sdružovány do jednoho “balíku”. Toto řešení by mohlo být z uživatelského hlediska poměrně užitečné, jelikož by odpadlo listování a hledání určitých oznámení v záplavě desítek nepotřebných. Hezky vypadá i myšlenka režimu, který přepne barvy na iPhonu do černobílé. Tímto krokem bychom mohli na iPhonech s OLED displejem opravdu výrazně prodloužit výdrž baterie. Stojí však návrat o deset let do doby, kdy byly nebarevné telefony běžné, opravdu za to?

Poměrně zajímavě vypadá i koncept zobrazující uzamčenou obrazovku s hodinami, pod kterými je zobrazeno aktuální počasí. Ani tato vlastnost by nemusela být u systému iOS 12 úplně na škodu. Na druhou stranu je však velmi jednoduché jediným tahem prstu z uzamčené obrazovky právě na widget počasí “přejet”. I toto řešení je tak ve výsledku spíše zbytečností. Totéž by se pak dalo říci například i o Guest Mode, tedy režimu pro návštěvníka. Ten sice na iPhonu také určitým způsobem nastavíte, je však něco podobného skutečně potřeba? Dejme si ruku na srdce a přiznejme si, jak často svůj telefon půjčujeme někomu druhému.

Obrázek o tom, zda byste si dokázali iPhone s podobným iOS představit či nikoliv si už udělejte sami. Do komentářů pod tento článek nám pak napište, zda vás některé z těchto vylepšení oslovilo a co byste naopak přes srdce nepřenesli.

ios 12 fb

Dnes nejčtenější

.