Zavřít reklamu

Společnost DJI na tiskové konferenci v New Yorku představila miniaturní dron Mavic Air, který kombinuje nejlepší vlastnosti dvou nejpopulárnějších dronů společnosti, jimiž jsou Mavic Pro a Spark. Přestože se jedná o poměrně malé zařízení o hmotnosti 413 gramů, pyšní se skutečně slušnými parametry. Dokonce nabízí i funkce, které u ostatních dronů značky DJI nenajdete.

Poměrně malý dron Mavic Air o rozměrech 168 × 184 × 64 milimetrů se dá složit, přičemž ve složeném stavu se chlubí rozměry 168 × 83 × 49 milimetrů. Uvnitř přístroje se nachází baterie s kapacitou 2 375 mAh, díky které dokáže dron létat na jedno nabití až 21 minut. Disponuje stejnou kamerou jako Mavic Pro a 1/2,3palcovým CMOS snímačem, se kterým pořídíte 4K videa při 30 fps anebo 1080p při 120 fps. Pokud potřebujete pořídit dronem snímky, budete spokojeni s výslednou kvalitou, neboť snímač dokáže pořídit fotografie v rozlišení 12 megapixelů.

Díky úplně novému ovladači a vylepšenému designu antén se může Mavic Air vzdálit až na necelé 4 kilometry. Dron má k dispozici několik inteligentních letových režimů, které pomohou především začátečníkům. Stejně jako Spark, tak i Mavic Air se dá ovládat gesty.

Cena minidronu začíná na 799 dolarech. Pokud si však připlatíte 200 dolarů navíc, dostanete kromě samotného dronu i baterie. Předobjednávky startují už 28. ledna.

dji mavic air fb

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.