Zavřít reklamu

Apple v loňském roce uspořádal seminář, aby zabránil únikům informací o připravovaných produktech. Hodinový briefing tehdy vedl tým nejlepších expertů v oblasti bezpečnosti a komunikace, a to David Rice, Lee Freedman a Jenny Hubbert. Lee Freedman, který ještě donedávna pracoval v cupertinské společnost na pozici ředitele globálního vyšetřování, však před pár dny odešel do Facebooku.

Freedman byl zodpovědný za prevenci úniků a dohlížel na tým vyšetřovatelů, kteří zjišťují, jak z Applu unikají informace o připravovaných produktech. Freedman byl také zodpovědný za práci s donucovacími orgány v otázkách bezpečnosti.

Freedman však přešel z Applu do Facebooku, kde zastává podobnou pozici. V Applu už má náhradu, kterou se stala Jessica Kirschbraun.

Apple se snaží udržet připravované produkty až do poslední chvíle v tajnosti. Bezpečností tým z tohoto důvodu nasadil do čínských továren tak přísné podmínky, že je takřka nemožné, aby některý z pracovníků vynesl ven kus nového iPhonu. Zaměstnanci v továrnách jsou opravdu vynalézaví, například ženy vynesly osm tisíc obalů v podprsenkách, a proto se v závodech, kde se vyrábí jablečné produkty, provádí opravdu detailní a mnohdy až nepříjemné prohlídky.

Dodavatelský řetězec informace nevynáší

V loňském roce se však ukázalo, že značná část úniků pochází ze samotného kampusu Applu, a proto Tim Cook uspořádal briefing, na kterém zaměstnancům osvěžil právní a firemní politiku, kterou je nezbytné striktně dodržovat. Ani poté se však Applu úniky informací o jeho chystaných produktech nedařilo eliminovat.

Určitě si totiž vzpomínáte na firmware pro HomePod, který prozradil spoustu zajímavých informací o nadcházejícím iPhonu X. Potvrdil, jak bude vlajková loď vypadat. Potom se objevila aktualizace iOS 11 těsně před zářijovou konferencí, která opět odhalila několik detailů, například název výročního modelu. Do té doby se předpokládalo, že se bude jmenovat iPhone 8 a že jeho levnější kolegové dostanou označení iPhone 7s a iPhone 7s Plus, ale nakonec se ukázalo, že název bude iPhone X. Dále na povrch vypluly informace o Animoji a Apple Watch Series 3 s LTE.

apple-security-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.