Zavřít reklamu

Zprávy o tom, že se Apple chystá prosadit ve filmovém průmyslu, oblétají svět v posledních týdnech a měsících poměrně často. Pokud jste však doposud jablečné společnosti a jejím snahám nevěřili, nejspíš byste měli své stanovisko přehodnotit. Obavy z Applu a jeho tvorby totiž včera vyjádřil i Netflix, jehož streamovací služby jsou ve světě obrovsky populární.

Včera se světu Netflix pochlubil svými skvělými výsledky za čtvrté čtvrtletí loňského roku, které zahrnují například tržby ve výši 3,29 miliard dolarů či 8,3 milionu nových zákazníků. Daleko zajímavější než samotná čísla jsou však starosti Netflixu z toho, jak se bude filmový průmysl v následujících měsících a letech vyvíjet. Ve svém dopise investorům totiž uvedl, že mu rostou hned dva velcí konkurenti. Jedním je Amazon Studios, jehož rozpočet na filmovou tvorbu je opravdu obrovský, a druhým pak Apple.

Obavám Netflixu se nemůžeme divit. Jablečná společnost má podle dostupných informací naplánováno opravdu spoustu zajímavých pořadů, mezi kterými by měly být jak díla filmových velikánů typu Steva Spielberga, tak i seriály konkurující fenomenální Hře o trůny z HBO. Obsah, který se Apple chystá nabízet, je tak opravdu lákavý a pokud se mu podaří vše na dostatečné úrovni zrealizovat, získá pro svou službu spoustu diváků.

Rozhodne cena či dostupnost?

Dalším velkým problémem, který by mohl příchodem pořadů od Applu pro Netflix nastat, by pak mohla být samotná dostupnost a cena. Netflix je totiž minimálně podle svého dopisu přesvědčen o tom, že své pořady Apple nabídne buď v rámci iOS nebo jako součást Apple Music. Právě Apple Music je však v porovnání s Netflixem o poznání levnější a pokud by Apple jeho cenu nijak výrazně nezměnil, mohl by získat mnoho diváků i díky ní. Daleko horší variantou by však byla pro Netflix integrace jablečných filmů do samotného iOS, což by umožňovalo okamžitý přístup ke službě přes více než jednu miliardu jablečných produktů s iOS. Na takováto čísla se však Netflix, k jehož využívání je potřeba aplikace třetí strany, v žádném případě nedostane. Integrace přímo do iOS je však už nyní více než nepravděpodobná.

Uvidíme, jak se tedy celá situace ohledně Applu a jeho filmové tvorby vyvine. Pokud se však začal strachovat i takový velikán, jakým Netflix bezesporu je, mohli bychom se dočkat opravdu zajímavé služby nabízející skvělý obsah. Právě skvělý obsah jsme si však na druhou stranu slibovali i od pořadů Planet of the Apps či Carpool Karaoke, které začal Apple v minulém roce vysílat, a jak to s nimi dopadlo.

netflix

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.