Zavřít reklamu

Ačkoliv nám Apple v červnu minulého roku přislíbil, že svůj nový chytrý reproduktor HomePod začne prodávat již v prosinci 2017, ze svých plánů nakonec upustil a zahájení jeho prodejů přesunul na začátek roku 2018. A jak se zdá, ono spuštění prodejů nové jablečné hračky je už za rohem.

V minulých dnech a týdnech jsme vás na našem webu poměrně intenzivně informovali o dění týkajícím se právě HomePodu. Na skladech jablečné společnosti se totiž podle všeho konečně první milion kusů jejího chytrého reproduktoru objevil. Apple si též v posledních dnech stihl vyřídit zbývající certifikace, které spuštění prodejů v USA, Kanadě a Austrálii, kde by měla první vlna odstartovat, zatím bránily. Poslední indícií naznačující brzké spuštění prodejů jsou pak poměrně zajímavé informace, které se podařili vytáhnout vývojáři Filipemu Espósitovi z nejnovější beta verze systému iOS 11.2.5.

Bude vás znát lépe, než vaši přátelé

Vývojáři se podařilo z nové bety zjistit, že bychom se měli u HomePodu dočkat možnosti “osobních režimů” pro jednotlivé členy rodiny. To ve zkratce znamená, že by si HomePod pamatoval například to, jakou hudbu jednotliví členové rodiny rádi poslouchají či podobné osobní preference jednotlivců a ty jim pak po spuštění jejich hlasem nabízet. V tuto chvíli však není jasné, kolik hlasů a potažmo i osobních nastavení či chcete-li profilů by měl HomePod podporovat.

Krom této zajímavé vychytávky bychom se pak měli u HomePodu dočkat i režimů pro určité situace, které si budou uživatelé podle potřeby nastavovat. Z ikon, které se v iOS 11.2.5 objevily, je tak například možné, že se dočkáme jakéhosi “party” režimu, který nastaví v domě určitým způsobem osvětlení či hudbu a naopak deaktivuje Siri, která přestane v dané místnosti přijímat příkazy.

Ikony související s HomePodem, které se v iOS 11.2.5 objevily:

siri

Nechme se tedy překvapit, jaká překvapení nám Apple se svým HomePodem ještě chystá. Ačkoliv se totiž může zdát, že o něm víme poměrně hodně věcí, dokonalý obrázek ještě v žádném případě nemáme. Hlavní klady tohoto produktu tak ukáže až čas.

homepod fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.