Zavřít reklamu

Pokud jste si loňský iPhone X zamilovali už při jeho prvním představení na keynote, ale kvůli ceně jste přemýšleli o tom, že si radši rok počkáte a koupíte si jej za nižší cenu, nejspíš vás následujícími řádky zklameme. Přední analytik Ming-Chi Kuo totiž vypracoval zprávu, ve které se na budoucnost první generace iPhonu X zaměřil. Zrovna růžová však vskutku není.

Kuo je přesvědčený o tom, že Apple loňský iPhone X raději stáhne z prodeje, než aby jej prodával za sníženou cenu. V letošním roce se totiž očekává příchod trojice iPhonů, které by měly být v mnoha ohledech tomu letošnímu velmi podobné. V trojici se však objeví i model s LCD displejem, který by měl být o něco levnější než jeho zbylí dva bráškové s OLED displejem. A právě LCD model by na sníženou cenu doplácel nejvíce. Mnoho zákazníků by totiž místo něj radši zvolilo zlevněný iPhone X z roku 2017, čímž by se prodeje LCD modelu rapidně snížili.

Koncept iPhone X Plus od iDropNews:

Dožije se alespoň jednoho roku?

Podle analytika je dokonce docela možné, že se iPhone X z pultů obchodů ztratí o něco dříve, než se na trh dostanou všechny letošní iPhony. V úvahu podle něj připadá prý i polovina roku 2018, tedy letní měsíce. Tímto krokem by získal Apple a ostatní obchodníci dostatek času na vyprodání svých zásob a prodeje nové generace iPhonů X by tak mohli zahájit s čistým štítem, respektive pouze s novými iPhony.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Kuova předpověď vyplní či nikoliv. Pravdou však je, že by byl tento krok poměrně logický. Kanibalizace mezi produkty je totiž sice poměrně běžná věc, aby však loňský model kanibalizoval ten letošní, to už se tak často nevidí. Nechme se však překvapit, září je totiž ještě proklatě daleko a stát se může opravdu hodně. Zamíchat kartami by totiž mohlo i představení druhé generace iPhonu SE. Pokud by jej totiž Apple dotáhl k dokonalosti a uspokojil jím touhy mnoha uživatelů, mohl by mít LCD model v jistém ohledu dalšího konkurenta.

iPhone X front display FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.