Zavřít reklamu

Věděli jste o tom, že má iPhone možnost automaticky odpovídat na všechny hovory? Znamená to, že když vám kdokoliv zavolá, tak se po určitém času, který si nastavíte, hovor automaticky přijme a nemusíte pro to hnout ani prstem. K tomu, abyste tuto funkci mohli využít ale potřebujete iOS 11 a vyšší a samozřejmě funkční iPhone. Pokud vás toto téma zajímá a chcete se dozvědět, jak nastavit iPhone tak, aby na všechny příchozí hovory automaticky odpovídal, postup se dozvíte v dalším odstavci.

Jak na to?

Jak už název příspěvku napovídá, budeme něco nastavovat, tudíž se přesuneme do Nastavení. Zde klikneme na Obecné a poté na možnost Zpřístupnění. Zde se přesuneme trochu níže, dokud nenarazíme na kolonku Směrování hovorů. Tady otevřeme možnost Automatický příjem a pomocí switche tuto funkci zapneme.  Po zapnutí se zobrazí jedno další nastavení, kde je možnost nastavit si prodlevu před automatickým přijetím hovoru. Defaultně jsou nastaveny tři sekundy, což by mělo stačit k tomu, abyste případně příchozí hovor odmítli.

Možná se ptáte, kde tuto možnost využít. Můžeme si například představit, že jedeme v autě se spuštěnou navigací. Když vám někdo zavolá, musíte se k telefonu naklánět (pokud nemáte handsfree), a tím můžete ohrozit kohokoliv na vozovce. Se zapnutou funkcí Automatický příjem se nikam nebudete muset naklánět a hovor se automaticky přijme. Pokud se rozhodnete, že hovor zrovna přijmout nechcete, tři sekundy (kolik si nastavíte záleží samozřejmě na vás) by měly na odmítnutí hovoru stačit.

Každopádně je škoda, že si v této funkci nemůžeme nastavit jen několik čísel, u kterých chceme Automatický příjem zapnout. S tímto „přídavkem“ by byla tato funkce už téměř dokonalá – snad se toho dočkáme v některým z dalších updatů iOS.

call_ios_fb

Dnes nejčtenější

.