Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o tom, že Apple chce pozvednout americkou ekonomiku, a tak v příštích letech chystá obří investice a vytvoření tisíců nových pracovních míst. Takováto finanční vzpruha tak nemohla nechat chladným ani prezidenta USA Donalda Trumpa. Americký prezident měl projev v továrně v Pensylvánii, kde mluvil o tom, že chce Apple investovat do Spojených států amerických. A právě při svém řečnění se pochlubil tím, že Cookovi již volal a děkoval mu za jeho štědrost.

Když se Trump o plánu Applu dozvěděl, prý nemohl věřit vlastním uším. První si myslel, že si částku 350 miliard dolarů plete s 350 miliony dolarů, ale nakonec byl ujištěn, že je Apple skutečně rozhodnut investovat obřích 350 miliard dolarů. Na to nejmocnější muž světa reagoval velmi radostně a neváhal ani chvíli s děkovným telefonátem řediteli Applu. „Právě jsem volal Timu Cookovi a poděkoval mu,“ řekl Trump během svého projevu.

Cook a Trump se nemají příliš v lásce, protože Donald Trump ještě v době kandidatury na amerického prezidenta bojkotoval všechny jablečné produkty. Hlavním důvodem bylo, že cupertinská společnost odmítla odblokovat iPhone při vyšetřování střelby v San Bernardinu. Právě tehdy se Trump rozhodl používat namísto iPhonu smartphone s Androidem. Ale v březnu loňského roku jsme vám přinesli zprávu o tom, že Trumpův senior poradce Dan Scavino Jr. na Twitteru zveřejnil, že americký prezident si koupil nový iPhone.

Apple dále plánuje vybudovat ve Spojených státech nový kampus, o kterém však bližší informace teprve poskytne, a vytvořit 20 000 nových pracovních míst. Výrobce iPhonů navíc přivede zpět do Spojených států značnou část své zahraniční hotovosti, a to konkrétně 260 miliard dolarů, přičemž za tuto částku by bez problémů koupil Teslu, Netflix, nebo klidně obě firmy.

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.