Zavřít reklamu

Apple, Google, Microsoft, Facebook a další americké technologické společnosti varují vládu Donalda Trumpa, že plánované změny týkající se víz poškozují ekonomiku. Spojené státy americké udělují pracovní víza vysoce kvalifikovaným přistěhovalcům, jež do americké společnosti přispějí důležitými hodnotami. Ještě za vlády Baracka Obamy bylo zavedeno, že pracovní vízum bylo nabídnuto rovnou i manželkám, respektive manželům, nicméně to chce současný americký prezident zatrhnout.

Trump odmítá udělovat pracovní povolení manželkám či manželům. Jak uvádí Re/code, pro americké technologické firmy bude nyní velice obtížné získat vysoce kvalifikované zaměstnance ze zahraničí, navíc změny mohou vést k tomu, že spousta současných pracovníků se rozhodne zemi opustit.

Technologičtí giganti zaměstnávají hodně lidí ze zahraničí, kterým by však takové zpřísnění pracovních podmínek znepříjemnilo život, a tak by se mohlo stát, že raději se svými rodinami zemi opustí. Technologické společnosti včetně Applu, Facebooku, Googlu a Microsoftu vyzývají vládu Trumpa, aby stávající program zachovala.

V rozhovorech CEO společností uvedli, že ztráta těchto pracovníků by poškodila hospodářský růst a vytváření pracovních míst.

Společnosti se tak obávají, že jejich nejlepší zaměstnanci odejdou za pracovními příležitostmi do jiných zemí, které jim a jejich rodinám nabídnou vyšší životní úroveň.

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.