Zavřít reklamu

CEO cupertinské společnosti Tim Cook si před nedávnem udělal čas na rozhovor se studentkou střední školy Rebeccou Kahn, která následně rozhovor zveřejnila na stránce National Center for Women & Information Technology jako součást nové série Innovator to Innovator.

Kahn dostala ve škole za úkol udělat rozhovor s osobou z technologického průmyslu, a tak nejprve poslala e-mail Cookovi. V podstatě ani nedoufala, že by jí CEO kalifornského giganta odpověděl, ale Cook po přečtení e-mailu s rozhovorem souhlasil.

Kahn a Cook spolu mluvili o různých věcech, například probírali, jak je důležité učit se programovat v mladém věku. Dále se shodli na tom, že je nezbytné podporovat ženy na vedoucích postech v technologickém průmyslu. A ještě Cook vysvětlil, že v každé firmě by měli lidé jednat s důstojností a respektem.

Ředitel Applu prozradil, že jeho životním cílem je pracovat pro nějaký vyšší účel, který považuje za jeho severní hvězdu. Uznal, že jeho životní cíl je ovlivněn časem, který strávil v Applu, a uvedl, že Apple se zaměřuje jen na specifické odvětví z důvodu, že chce odvést svou práci co nejlépe. Pokud by se totiž zaměřil na široké spektrum oblastí, výsledky práce by nebyly tak dobré, jako jsou teď.

Cook otevřeně přiznal, že i on sám několikrát selhal, ale jelikož je optimista, vždy se snaží ze selhání odnést nějaké poučení, aby se mu v budoucnosti nic podobného nestalo. Kdykoliv cítí, že selhal, říká si, že se musí stále dívat na svou severní hvězdu a pokračovat v pohybu, protože nejhorší věc, kterou by mohl udělat, je vše vzdát.

Jestliže si chcete přečíst celý rozhovor s Cookem v angličtině, stačí se podívat na stránku Aspirations in Computing. National Center for Women & Information Technology má v úmyslu zveřejnit další rozhovory s vedoucími pracovníky Applu.

tim-cook-sad-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.