Zavřít reklamu

V prosinci jsme vás informovali o tom, že iPhone se stal v roce 2017 nejprodávanějším technologickým produktem. O výrazném úspěchu jablečných telefonů svědčí i průzkum společnosti Counterpoint, přičemž průzkum ukazuje, že i když dominance Applu na čínském trhu není tak vysoká jako dominance místních značek, stal se jediným zahraničním výrobcem smartphonů, který má v zemi obrovský význam.

Dále průzkum prozradil, že v roce 2017 se stal druhým nejprodávanějším mobilním telefonem na čínském trhu iPhone 7 Plus. A menší iPhone 7 se v žebříčku nejprodávanějších smartphonů umístil na pátém místě. Čínská populace preferuje větší displeje, o čemž svědčí popularita pluskového provedení iPhonu 7.

Pozoruhodnou informací je, že Apple se stal jedinou zahraniční značkou, která se v Číně dostala se svými smartphonu do první desítky nejlepších modelů chytrých telefonů. Sedmičky tak mají na čínském trhu podíl 5,2 %. Pokud se zaměříme pouze na iPhone 7 Plus, ten měl tržní podíl 2,8 %, a o první místo ho připravil Oppo R9 s tržním podílem 3 %.

V současné době je Apple čtvrtý nejlepší prodejce smartphonů na čínském trhu. Silné jsou zejména prodeje nejnovějších vlajkových lodí iPhone 8 a iPhone X.

Samotný Apple oznámí finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2018, tedy za období říjen, listopad a prosinec, dne 1. února. Očekává se, že se tržby cupertinské společnosti za první fiskální kvartál roku 2018 vyšplhaly na 84 až 87 miliard dolarů. Pokud by tomu skutečně tak bylo, jednalo by se o rekordní čtvrtletí. Prozatím rekord drží první fiskální čtvrtletí roku 2017, kdy byly tržby ve výši 78,4 miliard dolarů.

iPhone 7 Plus camera FB

Zdroj: CNBC

Dnes nejčtenější

.