Zavřít reklamu

Začátkem letošního roku jsme vás informovali o tom, že uživatelé jablečných zařízení v obchodě s aplikacemi na iOS rozhodně nešetřili. Dokonce samotný Apple byl zaskočen, že za hry utratili stovky milionů dolarů. Analytik Horace Dediu ze společnosti Asymco čísla překousal a přišel na zajímavá fakta. Zjistil například, že prodeje aplikací na iOS budou v letošním roce větší než prodeje v celosvětovém filmovém průmyslu. Podle analytika obě průmyslová odvětví v blízké budoucnosti dosáhnou tržeb ve výši 40 miliard dolarů.

Apple začátkem ledna v tiskové zprávě poděkoval vývojářům aplikací na iOS, přičemž zmínil, že v roce 2017 si vývojáři vydělali slušných 26,5 miliard dolarů, což je o 30 % více, než tomu bylo v roce 2016.

movies

Příjmy vývojářů přesahují výnosy McDonald’s

Průmyslový analytik z čísel, které Apple zveřejnil v tiskové zprávě, vyvodil spoustu zajímavých faktů. Podívejte se sami:

  • Částka, kterou si vývojáři odnesli z App Store, činí za rok více než 25 miliard dolarů. Analytik byl na Twitteru informován, že uvedené částky nedosáhl za rok 2016 ani řetězec rychlého občerstvení McDonald’s.
  • App Store se stává jedním z největších byznysů na světě.
  • Ekonomická hodnota App Storu za rok 2017 činila zhruba 180 miliard dolarů.
  • Během letošního roku zákazníci utratí v jablečném obchodě za aplikace na iOS přibližně 100 milionů dolarů za den. Uvedené číslo je vyšší než míra výnosnosti Googlu za rok 2012.
  • Částka, kterou jsou schopni lidé utratit v App Storu se neustále zvyšuje. Od poloviny roku 2011 se přidává okolo 5 miliard dolarů za rok.
  • Částka, kterou si vývojáři celkově vydělají v App Storu za rok, se každoročně zvyšuje v průměru o 33 %.

„I při zvážení těchto skutečností je třeba mít na paměti, že údaje o příjmech a platbách pro vývojáře jsou jen malou částí celkové ekonomiky aplikací. Aplikace prodávané koncovým uživatelům jsou podmnožinou všech aplikací v App Storu. Nejsou k dispozici pouze bezplatné aplikace, ale také spousta aplikací, které jsou předními službami komplexních služeb, jež jsou zpeněžovány různými nepřímými způsoby,“ poznamenal Dediu.

app store

Zdroj: Asymco

Dnes nejčtenější

.