Zavřít reklamu

Výrobce herních doplňků pro počítače Razer v listopadu loňského roku představil špičkový herní telefon Razer Phone s kvalitním 120Hz IGZO displejem Sharp, velkou operační pamětí a 4 000mAh baterií podporující rychlonabíjení. Společnost má však mnohem větší a odvážnější plány se svými herními zařízeními, jak ukazuje projekt, který představila na konferenci spotřební elektroniky a inovací CES 2018.

Razer minulý týden odhalil Project Linda, který promění už zmínění Razer Phone v notebook. Prozatím však není jasné, kdy přesně by se měl produkt dostat na pulty obchodů, ale Razer by tak mohl předběhnout Apple, který si podobnou technologii patentoval v polovině loňského roku.

Takto vypadá patent, který získal Apple: 

Pokud si vzpomínáte, v červnu jsme psali o tom, že Apple získal patent na velice zajímavou věc, a to MacBook poháněný iPhonem. Vsazený iPhone by v jablečném notebooku fungoval jako primární CPU, paměť RAM, operační systém a další potřebné věci k chodu počítače. Dotykový panel by tak fungoval jako dotykový touchpad, na němž by se mohly zobrazovat různé informace, podobně jako to je na Touch Baru u vyšší třídy MacBooků Pro. Více si o patentu můžete přečíst v tomto našem článku.

Prozatím není jasné, zda by Project Linda mohl být nějak ovlivněn patentem, který Apple před několika měsíci získal.

Takto vypadá Project Linda

Podrobnosti a specifikace

Po designové stránce notebook připomíná Razer Blade Stealth notebooky, nicméně nedisponuje tlačítkem pro zapnutí a reproduktory, neboť se používají stereoreproduktory telefonu. Dále Razer Phone, který nahradí trackpad, funguje jako procesor Snapdragon 835, 8 GB RAM a 64GB SSD úložiště. Zároveň smartphone notebooku propůjči operační systém Android a špičkové multimediální funkce.

Project Linda je vyroben z hliníku a chlubí se unibody designem o tloušťce 15 mm. Váží pouze 1,2 kilogramu, přičemž váha je počítána i s telefonem. Dále disponuje 13,3palcovým displejem, vestavěnou baterií, ze které se bude nabíjet i telefon, a SSD úložištěm o velikosti 200 GB.

project linda fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.