Zavřít reklamu

Pokud přemýšlíte nad koupí loňského MacBooku Pro, ale hlodá ve vás otázka, zda byste přeci jen neměli počkat na představení modelů letošních, zřejmě vám následujícími řádky ulehčíme rozhodování. Podle nejnovějších zpráv z dodavatelského řetězce Applu to totiž vypadá, že se jablečná společnost letos žádnou zásadní změnu, kterou by své MacBooky Pro posunula na novou úroveň, provést nechystá.

Zpráva, kterou dnes zveřejnil portál Digitimes tvrdí, že se Apple rozhodl zamíchat se svým dodavatelským řetězcem MacBooků a přerozdělit své objednávky. Ty si doposud rozděloval Foxconn se společností Quanta, kterou však Apple podle nových informací lehce vyšachoval a část z jejich objednávek přidělil právě Foxconnu. S tím má totiž mnoholeté zkušenosti a dobré vztahy, ze kterých pramení mimo jiné o něco lepší cena, než kterou mu nabízí konkurenční Quanta. A právě tento krok je podle zdroje jasným důkazem toho, že se Apple k žádnému výraznému upgradu nechystá. Kdyby se totiž na něco velkého chystal, zřejmě v tomto ohledu nezariskuje a do přerozdělení dodávek MacBooků, které s sebou přináší mimo jiné různá rozšíření závodů a další komplikace, které by mohly vést v krajním případě až k problémům s dodávkami, se nepustil.

Takto MacBook Pro vypadá:

Foxconn bude mít plné ruce práce

V tuto chvíli není jasné, o jak velkém přerozdělení objednávek se přesně bavíme. Jelikož však platilo doposud to, že se Quanta starala o zhruba 80 % dodávek MacBooků, bude nejspíš přerozdělení poměrně výrazné a pro Foxconn minimálně v prvních měsících dost náročné. Ostatně, i kdyby se Apple rozhodl Quantě “sebrat” čtvrtinu dodávek, tedy 20 %, a ty přidělit Foxconnu, dostane se tato čínská výrobna na dvojnásobek své dosavadní kapacity, což rozhodně málo není.

Nechme se však překvapit. To, že se žádného výrazného upgradu zřejmě nedočkáme, totiž neznamená, že budou letošní MacBooky Pro pouze do počtu. Apple se z nich určitě pokusí vytvořit počítače, které si v jeho portfoliu vyslouží své nezastupitelné místo. Vše však ukáže až čas a následující měsíce, které nám tuto zápletku odhalí detailněji.

macbook-pro-touch-bar-fb-3

Dnes nejčtenější

.