Zavřít reklamu

Apple se nám při představení iPhone X ukázal také zbrusu nový systém odemykání telefonu pomocí Face ID. Samotným představitelům Apple přitom bylo jasné, že odemykání pomocí obličeje vzbudí v lidech řadu otázek a také pochybností. Právě proto mu věnovali zástupci americké společnosti dlouhou část své prezentace, ve které mimo jiné uvedli, že je bezpečnější než Touch ID. Jak se však zdá, není to s bezpečností Face ID zcela bezproblémové.

Náš čtenář Richard koupil své manželce iPhone X k Vánocům a ta pochopitelně začala využívat Face ID. Poměrně velké překvapení přišlo v momentě, kdy chtěl nový telefon ukázat své sestře a ta jej okamžitě odemkla pomocí svého obličeje. Sestry si jsou sice podobné, ovšem rozhodně i pouhým okem poznáte jednu od druhé, což bohužel technologie Applu nedokázala. Na výsledek se můžete podívat na našem videu níže.

Další věcí která se zdá v souvislosti s tímto problémem celkem nebezpečná je fakt, že zatím co člověka se stejným otiskem prstu na ulici zkrátka nepoznáte, člověka který je vám podobný pozná každý. Navíc případů jak někdo odemkne někomu jinému svým prstem Touch ID jsme příliš mnoho neviděli, v podstatě si nevzpomínám ani na jeden. Případy podobné jako ten dnešní s Face ID se čas od času na YouTube objevují. Uvidíme tedy jak se Apple s bezpečností Face ID do budoucna vypořádá a zda se ji rozhodne zlepšovat nebo naopak bude zdokumentované chyby považovat za naprostou minoritu a nebude bezpečnost Face ID dále řešit.

iPhone X fail

Dnes nejčtenější

.