Zavřít reklamu

Od prosince vás pravidelně informujeme o kauze, která se týká záměrného zpomalování iPhonů se staršími bateriemi. Apple se nakonec rozhodl jít s pravdou ven a vysvětlil, jakým způsobem a proč výkon jablečných telefonů se stárnoucími bateriemi snižuje. Opotřebovaná baterie totiž nezvládá dodávat rovnoměrně energii, která je potřebná k některým procesům, přičemž postupně problém graduje natolik, že může způsobit náhlé vypínání telefonů, což pro uživatele rozhodně není příjemné. Právě z tohoto důvodu Apple vydal zhruba před rokem aktualizaci, která má problém eliminovat tím, že sníží výkon zařízení.

Apple se kvůli záměrnému zpomalování iPhonů dostává do několika soudních sporů. Jen v Jižní Koreji podává žalobu na kalifornského giganta 370 tisíc lidí, tedy 1 ze 138 obyvatel v zemi. Uživatelé požadují odškodnění ve výši 2 000 dolarů na osobu.

Jihokorejská advokátní kancelář Hannuri Law, která hromadnou žalobu za 370 tisíc lidí podala, ještě dodala, že počet poškozených není konečný a pravděpodobně se ještě navýší. „Když jsme se začali případem zabývat koncem prosince 2017, bylo na seznamu pouze 67 tisíc uživatelů iPhonů,“ dodal zástupce advokátní kanceláře.

Takovýto propad výkonu nové vylepšení Applu přineslo:

Advokátní kancelář tvrdí, že podle korejského práva byl Apple povinen informovat zákazníky o všech aspektech aktualizace softwaru. Apple tedy nejednal v souladu se zákony.

Jablečná společnost se snaží všechno nyní urovnat, a tak začala nabízet zvýhodněnou cenu za výměnu baterií u modelů iPhone 6 a novějších, a tak zákazníci namísto 79 dolarů zaplatí pouze 29 dolarů.

Apple slow iPhone FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.