Zavřít reklamu

Patříte mezi milovníky her, ale štve vás, že si jich na macOS zahrajete v porovnání s Windows jen zlomek? Pak vás následující řádky nejspíš opravdu potěší. Před nějakým časem jsme vás na našem webu informovali o službě společnosti Nvidia, která umožní hrát většinu her i na počítačích Mac. A ta je právě teď finálnímu vypuštění zase o krok blíže.

Služba GeForce Now, jak ji Nvidia nazvala, je založena na principu streamování hry z výkonného počítače na ten váš. To ve zkratce znamená, že je prakticky jedno, jak silným či slabým strojem disponujete či jakou platformu využíváte, rozhoduje totiž jen vaše internetové připojení. Pokud je jeho rychlost na dobré úrovni,  můžete si dopřát parádní herní zážitek nejnovějších pecek i na ty nejvyšší detaily, o čemž se nám na jablečných počítačích doposud ani nesnilo.

Zapojit se může každý

Ačkoliv byla služba v počáteční fázi beta testování již poměrně dlouho, Nvidia do ní umožňovala přístup poměrně malé hrstce uživatelů. To se však včerejší prezentací služby na veletrhu CES 2018 v Las Vegas změnilo. Nvidia totiž oznámila, že se chystá své beta testování rozšířit na daleko více uživatelů. I z tohoto kroku je tak poměrně jasné, že se můžeme začít pomalu těšit na vypuštění ostré verze pro všechny uživatele. Pokud však už nemůžete dospat a rádi byste některou z her vyzkoušeli v betě, zkuste štěstí s registrací na tomto odkaze. Po vyplnění vás Nvidia zařadí na čekací listinu a později posoudí, zda vám přístup udělí či nikoliv. Po včerejším oznámení by však být problém nejspíš neměl.

Uvidíme, jak si bude celá myšlenka streamování herního obsahu do slabších počítačů v budoucnu vést. Jelikož je však herní průmysl na čím dál vyšší úrovni, s čímž jdou ruku v ruce i hardwarové požadavky na některé hry, bude pro mnoho uživatelů tato služba v porovnání s upgradem jejich PC daleko výhodnější. Otázkou tak spíše zůstává, jak moc limitující bude pomalejší či kolísavé připojení.

nVidia GeForce Now macbook

Dnes nejčtenější

.