Zavřít reklamu

Veletrh spotřební elektroniky a inovací CES 2018 se koná každý rok, a tak každý rok technologické firmy přichází do Las Vegas, aby na veletrhu představili své nejnovější produkty a vynálezy. Přestože cupertinská společnost na CES neodhaluje svá zařízení, nezanemaná to, že o ní nebude na veletrhu zmínka. Spousta společností totiž začíná svým produktům implementovat například podporu platformy HomeKit a Siri. Podívejme se tedy na sedm vynálezů z CES 2018, jež jsou spojené s Applem.

Skener pokožky na iPhone

Nejnovějším trendem na trhu krásy jsou inteligentní zrcadla, která představují každodenní pomocníky. Společnost Neutrogena chtěla vymyslet dalšího každodenního společníka, který by se však staral přímo o pleť. Značka na CES 2018 představila přístroj zvaný Skin360, což je skener, jež se připojí k iPhonu.

Skener slouží k analýze, sledování a zlepšování stavu pokožky uživatele. Disponuje 12 světelnými LED diodami a 30x přibližovací čočkou, díky které získáte extrémně přesné snímky pokožky. Integrovaný snímač vlhkosti zase analyzuje, jak je pokožka hydratovaná. Pomocí algoritmů strojového učení systém porovná vaši pokožku s pokožkou ostatních uživatelů ve stejné věkové kategorii a přiřadí vám skóre. Poté vám navrhne produkty ze své řady pro udržení a zlepšení stavu pokožky.

Dálkový ovladač HomeKit Remote

Společnost Nanoleaf odhalila ojedinělé dálkové ovládání HomeKit, které na někoho může působit i trochu divně či kýčovitě. Zařízení disponuje 12 stranami a umožňuje uživatelům ovládat inteligentní domov jednotlivými stranami, přičemž každá strana je spojena s přednastavenou inteligentní konfigurací. Dálkový ovládač se od ostatních liší tím, že se zaměřuje na přednastavené scény.

Scény se nastavují v doprovodné iOS aplikaci. Jednou ze scén může být například párty scéna s tanečním playlistem a barevnými světly. Další scéna zase může být uvolněná se ztlumeným světlem a uklidňující hudbou. Uživatelé si mohou přepínat mezi scénami tím, že dálkový ovladač nastaví tak, aby se strana s požadovanou scénou nacházela nahoře. Dálkový ovladač se začne prodávat na jaře za 49,99 dolarů.

Podívejte se na všech 7 přístrojů a vynálezů i v galerii: 

Inteligentní reproduktor značky Alert

Další produkt, který se objevil na CES 2018, je inteligentní detektor kouře s Wi-Fi, který však slouží i pro zábavu. Přístroj Safe & Sound detekuje kouř a oxid uhličitý a pošle uživateli upozornění na mobilní telefon, pokud zaznamená nějaké abnormality. Zároveň je vybaven špičkovými reproduktory s ostrými vokály a silnými basy a sadou mikrofonů pro hlasové ovládání. Zařízení je kompatibilní s HomeKit a Siri. Předpokládá se, že se na trh dostane v dubnu za 249 dolarů.

Rozšířená realita a zubní hygiena

Výrobce zubních kartáčků Kolibree představuje řešení pro rodiče, kteří nemohou za žádnou cenu přinutit své ratolesti k pravidelnému čištění zubů. Jedná se o kartáček na zuby Magik, který kombinuje zubní hygienu a rozšířenou realitu. Jedná se v podstatě o platformu, která dělá z čištění zubů zábavnou hru. Systém se skládá z inteligentního zubního kartáčku, jenž je vybaven senzorem, a AR aplikace pro iOS.

Zubní kartáček dokáže rozpoznat rychlost a pohyb kartáčku, ba dokonce umí analyzovat polohu. Veškerá data odesílá do aplikace, přes kterou na sebe děti mohou dát různé masky a filtry. Děti jsou odměňováni za dobré hygienické “skóre” různými maskami a nálepkami. Systém zároveň děti naučí, jak správě zuby čistit, a rodičům umožní všechno sledovat.

Inteligentní sprcha ovládaná přes Siri

Přesně před rokem značka Moen na CES 2017 ukázala světu svůj cloudový sprchový systém Wi-Fi zvaný “U by Moen”. V letošním roce se do Las Vegas opět vrací, aby představila aktualizaci své jedinečné platformy, v rámci které přidává podporu hlasového ovládání přes Siri a Alexu.

Uživatelé díky integraci HomeKit a Siri mohou dopředu spustit svou sprchu tím, že řeknou “Hey Siri, start my shower.” Funkci zřejmě ocení lidé, kteří nechtějí čekat, než ze sprchy začne téct teplá voda. Jakmile voda ve sprše dosáhne požadované teploty, dostane uživatel upozornění, že se může jít sprchovat.

Domácí bezpečnostní systém Abode

Bezpečnostní společnost Abode Systems uvedla nové zabezpečení DIY s kompaktní HD kamerou Iota. Na rozdíl od podobných výrobků na trhu, jichž je v současné době mnoho, Iota nabízí velkou flexibilitu a umožňuje uživatelům přizpůsobit zabezpečení domova individuálním potřebám a zařízením. Iota bude navíc kompatibilní s HomeKit a Siri. Cena bezpečnostního systému by měla být 329 dolarů a na trhu by se měl objevit v prvním čtvrtletí letošního roku.

Spotřebiče ovládané přes Apple Watch

Domácí spotřebiče se dají normálně ovládat přes iPad či iPhone. V blízké budoucnosti však můžete ovládat některé spotřebiče přes Apple Watch, neboť společnost Whirlpool představuje pračky, sušičky a trouby s novými funkcemi. Více o inovaci Whirlpoolu jsme psali už v tomto článku.

CES-2018-fb

Dnes nejčtenější

.