Zavřít reklamu

Francouzský úřad DGCCRF (Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž, spotřebitelské záležitosti a potírání podvodů) zahájil minulý týden průběžné šetření cupertinské společnosti kvůli údajnému podvodu a plánovanému zastarávání jablečných výrobků. Apple čelí žalobě kvůli tomu, že zpomaloval některé starší iPhony s degradovanými bateriemi. Jak přesně Apple omezuje výkon starších iPhonů, si můžete přečíst v tomto článku.

Apple do systému iOS 10.2.1 implementoval funkci pro správu spotřeby baterie, protože si spousta majitelů iPhonů 6 stěžovala na neočekávané vypnutí. Apple však spotřebitelům neřekl, že k nečekanému vypnutí dochází kvůli špatné baterii, ba dokonce zákazníky neinformoval o tom, že by mohlo dojít ke snížení výkonu.

Apple se sice omluvil, že nebyl k zákazníkům transparentní, a uvedl vše na pravou míru. Jako omluvu začal nabízet majitelům iPhonu 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus a SE výměnu baterie za sníženou cenu 29 dolarů. I v České republice nabízí levnější výměnu baterií, přičemž o cenách jsme vás informovali v tomto článku.

Takto markantně ovlivňuje Apple výkony starších iPhonů:

Přestože se kalifornský gigant snaží vyřešit problém, žalobám se nevyhne. Včera jste si u nás mohli přečíst, že na Apple se kvůli zpomalování starších iPhonů valí jedna žaloba za druhou a že se u soudu ocitne minimálně 26krát. Další žalobu, které bude čelit, podal právě francouzský úřad DGCCRF. Pokud by úřad soud vyhrál, Apple by dostal pokutu ve výši 5 % z ročního prodeje.

Apple slow iPhone FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.