Zavřít reklamu

V americkém Las Vegas oficiálně vypukne v úterý 9. ledna veletrh spotřební elektroniky a inovací CES 2018, nicméně klíčové tiskové konference se konaly už s dvoudenním předstihem. Společnost Whirlpool na veletrhu představila celou řadu svých produktů, mezi nimiž se našly i pračky, sušičky a trouby, jejichž funkce se dají ovládat přes Apple Watch, což některé hospodyňky používající jablečné hodinky potěší.

Výrobce domácích spotřebičů uvedl, že začátkem roku 2018 uvolní aplikaci pro watchOS, prostřednictvím které se bude dálkově ovládat více než dvacet praček, sušiček a pečicích troub, jež se dají připojit k síti Wi-Fi. Připojení k bezdrátovým sítím stále není u většiny domácích spotřebičů standardem, ale rozšíření třeba mezi pračkami se stává v posledních letech výraznější. Portál Vybero.cz například zveřejnil test praček a ze samostatné kategorie „Chytré pračky“ je patrné, že ovládání smartphonem není již žádnou výjimkou.

Pokud si tedy koupíte jednu z nejnovějších praček, potom můžete přes Apple Watch ovládat praní, například nastavíte si, že chcete běžné praní. U sušičky zase přes jablečné kukačky zjistíte, zda byl program sušení spuštěn anebo jak dlouho se bude prádlo ještě sušit. A ovládat se dá na dálku i trouba, například si zobrazíte aktuální stav pečení. S výběrem tohoto nového spotřebiče vám pomohou srovnávací portály jako je Arecenze, kde najdete srovnání sušičekpraček.

Společnost Whirlpool uvedla, že je to poprvé, co významný výrobce domácích spotřebičů spojil své výrobky s Apple Watch.

Whirlpool fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.