Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o dopise, který se rozhodlo zaslat společnosti Apple několik jejich významných akcionářů. Ti v dopise mimo jiné žádali Apple o přidání dalších možností rodičovské kontroly v systému iOS na iPhonech. Nadměrné využívání smartphonů má totiž podle nich na mladistvé neblahý vliv a omezení, které by mohli rodiče na telefony svých dětí aplikovat, by tento nelichotivý fakt alespoň částečně vylepšilo. O tom, že je tento problém skutečně palčivým tématem svědčí i fakt, že jsme se reakce Applu dočkali prakticky okamžitě.

Vylepšení jsou na cestě

Pokud byste čekali, že se Apple ve své odpovědi uchýlí k obhajování soukromí, na které mají právo i mladiství, byli byste na omylu. Jablečná společnost totiž přiznala, že si je vlivu svých produktů na jejich uživatele a lidi kolem nich moc dobře vědoma a zodpovědnosti, kterou díky tomu má, se v žádném případě nezříká. Cílem Applu tak bude v následujících měsících očekávání jeho zákazníků splnit a rodičovskou kontrolu, která zajišťuje dětem v mnohých případech bezpečnost, výrazně vylepšit.

V další části svého prohlášení tvrdí Apple, že na vývoji nových vylepšení pracuje prakticky neustále a některé nové funkce má již namyšlené. Kdy je jablečná společnost do systému přidá sice neprozradila, pochlubila se však tím, že budou nástroje pro rodičovskou kontrolu pro rodiče daleko “robustnější”.

Těžko v tuto chvíli říci, jakých vylepšení se tedy v budoucnu dočkáme. Pokud by se však Apple vydal cestou, kterou mu nastínili ve svém dopise sami akcionáři a do systému přidal například funkci umožňující nastavit dobu, kterou může dítě denně strávit na telefonu či v určité aplikaci, bylo by to jistě velmi zajímavé a přínosné. Osobně si však myslím, že k implementaci těchto vylepšení sáhne Apple až poté, co utichne kauza ohledně zpomalování iPhonů. I kvůli ní totiž do systému chystá nová vylepšení, ty jsou ale pro mnoho uživatelů daleko stěžejnějšími než ty pro rodiče. Nechme se však překvapit.

kid iphone

Zdroj: wsj

Dnes nejčtenější

.