Zavřít reklamu

Když nám Apple na své zářijové konferenci představil tři nové iPhony podporující bezdrátové nabíjení, novou krabičku pro AirPods taktéž umožňující bezdrátové nabíjení, tajně jsme všichni doufali, že má pro nás nachystanou i svou vlastní bezdrátovou nabíječku. Tu nám na konferenci sice skutečně ukázal a navnadil nás na nabíjení nových iPhonů, AirPodů a Apple Watch 3 současně, datum spuštění jejího prodeje však neprozradil.

Ačkoliv již od září uplynula poměrně značná doba a je možné, že je bezdrátová nabíječka AirPower daleko blíže, než si myslíme, mnohým uživatelům se již nechce na tuto novinku čekat ani den navíc. Jejich nářky však šikovní Číňané vyslyšeli a přispěchali se svou vlastní verzí AirPower. Ta je sice na první pohled o poznání menší než chystaná nabíječka od Applu a vedle Apple Watch a iPhonu byste již krabičku s AirPods nejspíš nedali, účel však plní i přes tento malý handicap parádně. Ostatně, podívejte se na krátkou ukázku ve videu pod tímto odstavcem.

Za málo peněz hodně muziky

Poměrně zajímavá hračka, nemyslíte? Už na první pohled je však jasné, že nejspíš mnoho vlastností od jablečného AirPoweru nepobrala. Při detailnějším pohledu si totiž všimnete “důlku”, pro Apple Watch, do kterého musí pro nabíjení hodinky zapadnout. Neužijete si tak komfort, který vám umožní položit hodinky prakticky kamkoliv. Čínský “Mini AirPower”, jak jej její výrobci nazvali, je tak spíše jakýmisi dvěma nabíječkami zalitými do jednoho kusu plastu. Při pohledu na cenu, která by se měla pohybovat okolo 15 dolarů, to však na škodu rozhodně není. Za málo peněz totiž dostanete muziky na rozdávání. Zda však bude kvalitní posoudit nedokážeme.

Takto originální AirPower od Applu vypadá:

Uvidíme, jaký úspěch Apple se svou vlastní bezdrátovou nabíječkou zažije. Nápad nabíjet více věcí současně je sice opravdu hezký, rychlost nabíjení a cena by však mohly mnoho zákazníků odradit. Právě cenovka je totiž pro mnohé velkým strašákem. Apple by si totiž mohl za podložku účtovat až 199 dolarů, což je na bezdrátovou nabíječku opravdu raketa. Otázkou je však i to, zda by případná vysoká cena odpovídala i kvalitě a komfortu, který nabíječka uživateli poskytne. Nechme se však překvapit, na předčasné soudy je totiž zatím opravdu brzy.

airpower fb

Dnes nejčtenější

.