Zavřít reklamu

Siri sice ještě není dostupná pro náš rodný jazyk, kterým je pro většinu našich čtenářů čeština nebo slovenština. Pokud ale používáte jako sekundární jazyk angličtinu a používáte ji aktivně, může se vám tato vychytávka hodit. Siri totiž dokáže přeložit cokoliv z angličtiny do jiných jazyků. Mezi jazyky, do kterých Siri umí angličtinu přeložit, patří francouzština, němčina, italština, čínština a španělština. Existují dva způsoby, pojďme se na ně podívat.

1. způsob

První způsob vám dá vybrat z více jazyků. Stačí tudíž říct anglickou větu, kterou chcete přeložit, a Siri se vás automaticky zeptá, do kterého jazyka z nabídky chcete frázi přeložit. Pomocí jednoho ze způsobu aktivujeme Siri a řekneme například „Translate May I have a sausage.“ Poté stačí zvolit jeden jazyk z nabídky.

2. způsob

Druhý způsob spočívá v tom, že Siri přímo řeknete, do kterého jazyka chcete frázi přeložit. Siri už vám nedá na výběr z nabídky jako v prvním kroku. Nyní už větu přeloží na přímo bez toho, aniž by se na něco ptala. Opět stačí Siri jednoduše aktivovat buď příkazem „Hey Siri“ a nebo aktivačním tlačítkem. Poté řekneme kupříkladu „Translate Can I have a beer into German.“ Siri větu automaticky přeloží a přečte.

siritranslate_Fb

Dnes nejčtenější

.