Zavřít reklamu

Když nám Apple minulý rok v červnu ukázal svůj chytrý reproduktor HomePod, většinu jablečných uživatelů velmi zaujal a plánovali jeho pořízení. Z lednového zahájení prodejů však nakonec sešlo a Apple svůj HomePod odložil až na začátek roku 2018. Po prvních dnech letoška však zatím to, kdy nám Apple HomePod zpřístupní, ještě nevíme. Analytici z GBH však mají jasno.

Nebude to mít jednoduché

Analytici se domnívají, že se HomePodu na pultech obchodů dočkáme již za měsíc či měsíc a půl tedy zhruba na přelomu února a března. Jeho prodeje však budou velmi ovlivněny konkurenčními reproduktory od Amazonu či Googlu. Právě tyto dvě společnosti využily dlouhé doby mezi představením a zahájením prodeje HomePodu ve svůj prospěch a svými chytrými reproduktory “zamořily” díky skvělé ceně značnou část domácností po celém světě, které nad koupí podobné hračky uvažovaly. A právě kvůli tomu bude mít HomePod prosazení poměrně těžké. To však Applu nejspíš zase až tak moc nevadí.

HomePod:

Jablečná společnost totiž podle analytiků s něčím podobným počítala a svůj produkt záměrně cílí na prémiový konec trhu a ani na něj prý nehodlá zaútočit příliš agresivně. HomePod je totiž podle analytiků spíše jakýmsi předvojem dalších výrobků Applu, které by mohly z některých jeho vlastností určitým způsobem těžit. O jaké produkty však přesně jde bohužel nevíme.

Nechme se tedy překvapit, jak si HomePod na trhu s chytrými reproduktory povede a jak povede jeho marketing samotný Apple. Produkt je to totiž vskutku zajímavý, nicméně úplně odlišný od všech jeho dosavadních počinů a tím pádem si nejspíš zaslouží i zcela jinou prodejní taktiku. Tím spíš, když se jedná pouze o jakýsi “doplněk” chytré domácnosti, která bude díky němu ucelenější než kdy předtím.

homepod fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.