Zavřít reklamu

Apple v loňském roce představil inteligentní reproduktor HomePod, na který fanoušci nakousnutého jablka netrpělivě čekají. Bohužel, v následujících řádcích se nedozvíte přesné datum, kdy se jablečný reproduktor dostane do prodeje, ale podíváme se, jak si povede trh s inteligentními reproduktory v letošním roce. Analytická společnost Canalys zveřejnila zprávu, ze které vyplývá, že rok 2018 se stane rozhodujícím rokem pro přijetí inteligentních reproduktorů, přičemž celosvětově by se mělo podle předpokladů společnosti prodat 56,3 milionů kusů. Pro srovnání, v roce 2017 se prodalo zhruba 30 milionů kusů, a tak by byl nárůst opravdu markantní.

Podle analytické firmy zůstanou lídry na trhu Amazon Echo a Home Google, nicméně do hry se dostane ještě HomePod od Applu, který by mohl s kartami dost zamíchat.

Lucio Chen ze společnosti Canalys uvedl, že zájem o inteligentní reproduktory roste rychleji než zájem o jakoukoliv jinou spotřebitelskou technologii, včetně rozšířené reality, virtuální reality a nositelných zařízení.

Pokud bychom se měli zaměřit na to, v jakých zemích budou inteligentní reproduktory nejvíce populární, tak si prvenství budou držet bezpochyby Spojené státy americké. Právě na americkém trhu by se mělo v letošním roce prodat 38,4 milionů inteligentních reproduktorů. Druhé místo by měla obsadit Čína, kde by se měly prodat 4,4 miliony kusů. Společnost Canalys se podívala i do vzdálenější budoucnosti a domnívá se, že Spojené státy americké budou mít přední postavení na trhu s inteligentními reproduktory i v roce 2020. Přijetí inteligentních reproduktorů se urychlilo díky tomu, že se integrují do inteligentních domácností.

HomePod je inteligentní reproduktor, který byl představen na červnové konferenci WWDC. Bude k dostání ve dvou barevných variantách, a to v bílé a šedé. Podporuje technologii AirPlay 2, používá virtuální asistentku Siri a nabízí sedm vysokofrekvenčních výškových reproduktorů, přičemž každý disponuje vlastním zesilovačem. HomePod má dále funkci prostorového vnímání a využívá nízkofrekvenční kalibrační mikrofon pro automatickou korekci basů. Apple v listopadu oznámil, že zahájení prodeje HomePodu posouvá až na začátek roku 2018, avšak přesné datum neprozradil.

F69BE81C-74F9-44EA-9F79-949AC34250D2

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.