Zavřít reklamu

Ve stínu obrovského problému společnosti Intel, v jejíchž procesorech se objevila kritická chyba umožňující proniknutí k citlivým údajům uložených v počítači, se začínají na světlo světa dostávat i další naprosto neuvěřitelné informace, které s touto kauzou souvisí. V mnoha z nich hraje hlavní roli sám šéf intelu Brian Krzanich.

Prodej akcií prý nemá s chybou vůbec nic společného

Některé zahraniční servery v čele s Business Insiderem začali v průběhu dneška poukazovat na poměrně zvláštní chování hlavního představitele Intelu Briana Kraznicha. Ten se totiž zničehonic rozhodl na přelomu loňského listopadu a prosince zbavit většiny akcií Intelu. Díky jejich prodeji mu tak na účtě přistálo v přepočtu více než půl miliardy korun. Krátce poté se pak podle všeho dozvěděly první společnosti o tom, že je v procesorech od Intelu chyba, která musí být opravena aktualizací přinášející snížení výkonu. Nabízí se tak možnost, že šéf Intelu o chybě moc dobře věděl a prodejem akcií se pokusit ještě před jejich strmým propadem způsobeným onou chybou obohatit. To však mluvčí společnosti razantně odmítá a tvrdí, že se o chybě Intel dozvěděl až po prodeji akcií jeho šéfa a prodej s ní tudíž vůbec nesouvisí.

V tuto chvíli není příliš detailů o celém problému jasných. Společnost totiž uvalila na celý problém přísné informační embargo, které nejspíše zruší až poté, co se chybu podaří vyřešit a celkově objasnit. Už nyní však mnoho měření potvrdilo, že se opravnými aktualizacemi chyby v procesorech jejich výkon razantně sníží. Oficiálně to však potvrdit zatím nemůžeme.

Uvidíme, jak se celá situace v dalších dnech vyvine. V kuloárech se totiž čile spekuluje i o možnosti, že trpí stejnou chybou procesory od AMD. Ta však podobné spekulace razantně odmítá a i když bezpečnostní aktualizaci skutečně vydala, jsou prý její procesory naprosto bezpečné a hlavně pořád stejně výkonné. Nechme se však překvapit, co ukáží následující dny. Akcie AMD totiž letí kvůli neúspěchu Intelu poměrně solidně nahoru a díky mlžení této společnosti by se mohlo za pár dní pár lidí solidně obohatit. Podobné teorie jsou však zatím v rovině spekulací.

Brian Krzanich

Dnes nejčtenější

.