Zavřít reklamu

Apple neustále rozšiřuje síť svých Apple Storů, přičemž vyhledává především atraktivní lokality s vysokou koncentrací lidí. Objevily se informace o tom, že další Apple Store by mohl stát na jedné z nejrušnějších křižovatek v nejlidnatějším kanadském městě. Cupertinská společnost byla totiž označena v plánovacím dokumentu pro The One, což bude obrovská 85-podlažní budova na rohu ulic Yonge Street a Bloor Street v Torontu. Za projektem stojí architektonická firma Foster+Partners, která s Applem spolupracovala už několikrát.

Dokument naznačuje, že Apple Store by měl mít rozlohu 9 000 čtverečních stop a měl by disponovat i prostorem ve vrchním patře, což by znamenalo, že prodejna by měla i balkon, jako ho má například i Apple Square v San Franciscu. Velký prosklený vchod bude směřovat do ulice Bloor Street.

Plány byly předány městu Toronto už v březnu roku 2016, avšak čtenář serveru MacRumors a rezident Toronta Pedro Marques si všiml, že dokument byl aktualizován. Apple v původních plánech nebyl, zmínka o jablečné prodejně se objevila až po updatu dokumentu. Apple ještě neoznámil, že by plánoval otevřít další vlajkovou loď mezi Apple Story v Torontu, a tak prozatím není jisté, zda Apple vůbec uzavřel smlouvu o pronájmu.

V Torontu se nachází už čtyři Apple Story, a to v nákupních centrech Eaton Center, Fairview Mall, Sherway Gardes a Yorkdale, přičemž pouze jeden z nich je umístění přímo v centru.

Apple Store toronto fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.