Zavřít reklamu

Apple opět aktualizoval webovou stránku Investor Relations, aby oznámil, že ve čtvrtek 1. února budou zveřejněny výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2018, tedy za období říjen, listopad a prosinec. Apple tak poskytne poprvé skutečný pohled na to, jak se během prázdninového čtvrtletí prodával nejen iPhone X, ale také jeho levnější kolegové iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

Jelikož se tolik očekávaný iPhone X začal prodávat až 3. listopadu, jeho prodeje nebyly ještě zahrnuty ve finančních výsledcích za poslední fiskální čtvrtletí roku 2017.

Očekává se, že se tržby cupertinské společnosti za první fiskální kvartál roku 2018 vyšplhaly na 84 až 87 miliard dolarů. Pokud by tomu tak skutečně bylo, jednalo by se o rekordní čtvrtletí. Prozatím rekord drží první fiskální čtvrtletí roku 2017, kdy byly tržby ve výši 78,4 miliard dolarů.

Apple finanční výsledky zveřejní tradičně v 13:30 pacifického času, tedy v 22:30 našeho času. Konferenční hovor s novináři začne v 14:00 pacifického času, tedy v 23:00 našeho času. Přenesené vám jako vždy to nejzajímavější, co vedení jablečné firmy zveřejní.

Financni vysledky fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.