Zavřít reklamu

Dnes ráno jsme vás informovali o tom, že se Apple kvůli poprasku způsobeném přiznáním, že záměrně snižuje výkon iPhonů, rozhodl zlevnit výměnu baterií v iPhonech 6 a novějších. Zprvu však nebylo zákazníkům, kteří se rozhodli zvýhodněné ceny 29 dolarů za výměnu využít, jasné, kdy vlastně mají na baterii nárok. Světlo do celé věci tak vnesl až web iGeneration, který získal jako první interní dokument týkající se této problematiky.

Podle interního dokumentu mají na výměnu baterie nárok prakticky všichni uživatelé vlastnící iPhone 6 či model novější, kteří jsou ochotni zaplatit poplatek. Jablečná společnost by prý neměla mít k výměně výhrady ani v případě, že diagnostický test baterie ukáže, že není její výměna ještě potřeba.

Tento vstřícný krok není však tím jediným, čím se Apple snaží svým zákazníkům znovu zalíbit. Podle pár zpráv se totiž rozhodl, že dá slevu i zákazníkům, kteří baterii ve svém iPhonu vyměnili v nedávné době. Ti se o ní však musí sami přihlásit. Podle nejnovějších informací však již tuto možnost pár desítek zákazníků využilo.

Takovýto výkonnostní propad Apple svým umělým snižováním výkonu způsobil:

Dočkáme se i úpravy softwaru

Krom zlevnění výměny baterií pak chystá Apple i novinku do svého systému iOS. V něm by se měla velmi brzy objevit nová možnost, která uživatelům ukáže, zda je již jejich baterie zralá na výměnu či nikoliv. Co všechno bude tato novinka v iOS 11 zahrnovat, však zatím přesně netušíme.

Nechme se tedy překvapit, zda se Applu podaří svým výměnným programem své naštvané zákazníky uklidnit či nikoliv. Jestli však skutečně vymění baterii každého telefonu bez problému a navrch přidá vylepšení v iOS, které používání iPhonů zase o něco zpříjemní, určitě někteří z nás na tento “skandál” zapomeneme.

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.