Zavřít reklamu

Jen těžko by někoho napadlo, že příspěvky na zahraniční diskuzi o snižování výkonu iPhonu kvůli stárnoucí baterii, vyvolají ve světě tak velký poprask, který nakonec donutí samotný Apple k omluvě, příslibu aktualizace softwaru a snížení cen výměny baterií u starších modelů. Tento scénář se však skutečně v posledních dnech naplnil a jablečná společnost začala za svůj prohřešek alespoň částečně pykat. Ani to však není všem jejich zákazníkům zcela po chuti.

Apple zahrnul do své nabídky výměny baterií za zvýhodněnou cenu 29 dolarů pouze modely iPhone 6 a vyšší. Pokud tedy někteří uživatelé doufali ve výhodnou výměnu baterií i u starších modelů, měli smůlu. Společnost iFixit, která se opravami telefonů zabývá, se však rozhodla potěšit i je a svou nabídku po vzoru Applu též upravila. I ceny za sady na výměny baterie na jejím webu tak klesly na 29 dolarů, naleznete však mezi nimi i baterie pro modely 4, 4s, 5, 5s a 5c, u kterých se ceny propadly ještě o pár dolarů níž a začínají u nejstaršího modelu na necelých 17 dolarech. Jedinou nevýhodou tak může pro některé být pouze to, že si baterii musí vyměnit sami. Sada od iFixit totiž obsahuje všechny důležité nástroje, které jsou pro výměnu baterie potřeba. Samotná baterka vás tak vyjde ve výsledku ještě o pár dolarů levněji, než u samotného Applu. Nástroje, které od iFixitu dostanete, pak navíc můžete v budoucnu využít ještě mnohokrát.

Takto standardní sada vypadá:

Sada si své kupce jistě najde

Říkáte si, kdo by si kupoval sadu na výměnu baterie, když si ji může za stejnou cenu nechat vyměnit odborníkem? Divili byste se, ale těchto zákazníků je poměrně hodně. Opomineme-li fakt, že se výhodná cena na starší modely nevztahuje, vyzdvihují zákazníci iFixitu mimo jiné možnost opravy z pohodlí domova, jistotu, že jim do telefonu nikdo cizí nenahlídne či zábavu, kterou jim výměna baterie u jejich telefonu nabízí.

Těžko v tuto chvíli říci, jak velký úspěch iFixit se svou levnou sadou na výměnu baterií zažije. Jelikož je však mnoho lidí z chování Applu zklamáno, je možné, že po jeho službách už raději nesáhne a baterii si vymění někde jinde. A právě u těchto zákazníků by mohl iFixit výrazně zabodovat.

iPhone 6 Plus battery FB

Dnes nejčtenější

.