Zavřít reklamu

Apple v letošním roce vydal iOS 11 s poměrně přepracovaným prostředím. Systém přinesl na iPad a iPhone spoustu novým funkcí, ovšem některé stále postrádáme. Přestože je iOS 11 relativně ještě mladý software, už se díváme do budoucnosti a přemýšlíme nad tím, co by se nám líbilo příští rok v iOS 12. Podívejte se s námi na 6 funkcí, které bychom ocenili v nadcházející verzi jablečného mobilního systému.

Sofistikovanější ovládací prvky v aplikaci Fotoaparát

Ve výchozí aplikaci Fotoaparát se odráží filozofie cupertinské společnosti, která zní “it just works”. I přesto by spousta z vás určitě ocenila, kdyby byly některé ovládací prvky snadněji dostupné, například aby se dalo jednoduše nastavit rozlišení videa, mížka, zpomalený záběr či formát souboru. Uvedené vlastnosti se dají sice nastavit, ale musíte jít zdlouhavě přes Nastavení -> Fotoaparát. Pokud by však ovládací prvky byly přímo v aplikaci, bylo by to pro uživatele mnohem jednodušší.

K aplikaci Fotoaparát máme ještě jednu výtku. Většina aplikací třetích stran umožňuje manuálně nastavit například vyvážení bílé barvy, a tak je obrovská škoda, že některými profesionálními funkcemi nedisponuje i Fotoaparát. Ale v iOS 12 to může Apple změnit.

Koncept iOS 12 od Prince Studio:

Propracovanější správce souborů

S aplikací Soubory se začal Apple ubírat správným směrem, avšak mohl by být správce souborů ještě výkonnější a užitečnější. Sice se iOS nechce podobat Androidu, ale neznamená t, že by si nemohl od Androidu vypůjčit nějaký jeho nápad. Uživatelé by zajisté přivítali, kdyby měli hlubší přístup k lokálně uloženým souborům. Rovněž by se vám určitě zamluvalo, kdybyste měl k dispozici sekci “Stahování”, přes kterou byste snadno přistupovali k souborům, jež si stáhnete přes Safari.

Režim Dark Mode

Uživatelé chtějí, aby iOS měl pravý režim Dark Mode. Apple se snažil přiblížit se k tomuto režimu takzvanou chytrou inverzí barev, kterou nastavíte v Nastavení -> Obecné -> Zpřístupnění -> Přizpůsobení displeje -> Inverze barev -> Chytrá. Cupertinská společnost pravděpodobně nezakomponovala tento mód do iOS 11, protože chce, aby byl co nejdokonalejší, a tak na něm ještě pracuje. Tak snad se objeví v iOS 12.

Bohatší notifikace

Opět zde platí, že iOS není Android, ovšem nutno podotknout, že někteří uživatelé si myslí, že Android má notifikační systém lepší než iOS. Appe by si mohl vzít příklad a vylepšit notifikace v iOS 12 a přidat například individuální notifikace pro iMessage, nebo by mohl umožnit změnit zvuk upozornění u aplikací třetích stran.

Více možností nastavení

Apple je proslulý tím, že dělá všechno co nejjednodušší, přičemž iPhone je názornost ukázkou. Uživatelé však mají menší možnosti nastavení. V iOS 12 byste zřejmě ocenili, kdybyste si toho mohli v systému nastavit mnohem více, abyste si mohli své zařízení nastavit co nejlépe a co nejvíce k obrazu svému. Co byste říkali na to, kdyby se dalo nastavit, že v práci vám budou chodit notifikace z aplikace Mail, ale jakmile přijdete domů, notifikace by přestaly chodit? Anebo nelíbilo by se vám, kdyby se na telefonu automaticky aktivoval režim Nerušit, jakmile byste se začali dívat na Apple TV?

Rozšířená funkce NFC

Apple na poslední červnové konferenci pro vývojáře WWDC představil framework Core NFC, který umožňuje vývojářům vytvářet aplikace schopné komunikovat s NFC. Nicméně NFC je ještě v raném stádiu svého vývoje. V budoucích verzích iOS by mohl Apple do svých aplikací více zakomponovat NFC, zatím ho používá pouze Apple Pay, přitom možnosti NFC jsou neomezené.

iOS 12 fb

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.