Zavřít reklamu

[appbox steam ]Je po Vánocích, všichni si užíváme dárků a vánoční pohody s rodinou. Pokud už ale nemáte co dělat a doma se začínáte nudit, mezi jednu z alternativ může být dívání se na filmy. A jelikož jste na webu o Apple, pokusím se vám doporučit filmy, které se touto společností nebo světoznámým Stevem Jobsem zabývají. Pohodlně se usaďte a pojďme se podívat na trojici těch nejzajímavějších filmů, které můžete ve volném čase zhlédnout a nemálo se přiučit, například historii firmy Apple.

Steve Jobs

Tento film vyšel v roku 2015 pod zástěrkou Universal Pictures. Hlavní roli Steva Jobse zde ztvárnil herec Michael Fassbender, kterého můžete znát také ze série filmů X-Men. Film má něco málo přes dvě hodiny a pojednává o životu Steva Jobse, od dob 80. let, kdy uvedl na trh Macintosh, až po jeho různé úspěchy a prezentace, které změnily celý svět.

Obsah

Film se odehrává během vyhrocených momentů před zahájením klíčových Jobsových prezentací, které měnily dějiny, a to nejen počítačové. Poprvé Jobse potkáváme v polovině osmdesátých let, kdy na trh uvedl Macintosh. Od prvních minut utvrzuje diváky v tom, že legendy o jeho asociálnosti a nesnesitelnosti nelhaly. Je to monstrum, které šikanuje své podřízené za neplnění nesplnitelných příkazů, ponižuje matku (Katherine Waterston) své dcery, jejíž otcovství přes soudní rozhodnutí neuznává, do krve se hádá se svou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), dokud nedosáhne svého. S ubíhajícími minutami se však z jednorozměrného psychopata stává mnohovrstevná osobnost, kterou budou diváci chápat, obdivovat, ale samozřejmě také nenávidět. Asi jako každou výjimečnou lidskou bytost, která viděla o kus dál, než všichni ostatní.

Tento film si na CSFD.cz vysloužil úctyhodných 68 %.

Piráti ze Silicon Valley

Film, který by měl vidět každý, kdo se zajímá o Apple a o informační technologie všeobecně. Ve filmu Piráti ze Silicon Valley se nesetkáme pouze se Stevem Jobsem, ale i s Billem Gatesem. Jobse zde ztvárnil herec Noah Wyle a Billa Gatese Anthony Michael Hall. Zajímalo vás někdy, jak vapadala rivalita mezi Applem a Microsoftem? V tomto filmu to určitě zjistíte, a to od samotných začátků.

Obsah

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor.

Film má na portálu CSFD.cz nadprůměrné hodnocení 75 %.

jOBS

Dle mého názoru film, který bych si klidně dneska pustil snad po dvacáté znova. Více než zajímavě pojednává o tom, jak Steve Jobs začal se svou partou stavět první počítače v garáži u svých rodičů. Postupně se společně dostanou na vrchol. Ke každému vrcholu ale patří pády a i ty jsou tady ztvárněny. Hlavní roli Steva Jobse zde obsadil herec Ashton Kutcher.

Obsah

Steve Jobs. Byl bezesporu jedním z největších vizionářů 20. století, technologickým géniem a mimořádně schopným obchodníkem.Jeho spolupracovníci ho často nenáviděli proto, jaký byl, ale milovali proto, co tvořil. Apple Macintosh, iPhone, iPad nebo filmové studio Pixar. Uměl ukazovat cestu celému lidstvu, pracovat však byl schopný jen s vybranými jedinci. Vždyť kdo by neznal jeho slavnou větu: „Pracujte jen s génii, idioty vyhoďte!“ Měl na to právo – sám byl génius. Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Apple, od jehož smrti letos na podzim uplynou dva roky, nyní po knižním bestselleru ožívá také na filmovém plátně.

jOBS si na portálu CSFD.cz vysloužil 65 %.

Doufám, že se mi vám podařilo alespoň trochu zpříjemnit trávení vánočních svátků. Pamatujte, že o volnu se nemusíte jen flákat a jíst mraky cukroví, můžete se i vzdělávat a po novém roce, kdy opět nastoupíme do práce nebo do škol, se můžeme všem kolegům pochlubit, co nového jsme se dozvěděli. Přeji vám příjemné a ničím nerušené prožití vánočních svátků a hodně štěstí a zdraví do nového roku 2018!

filmy_vanoce_Fb

Dnes nejčtenější

.