Zavřít reklamu

Pokud jste včera našli pod stromečkem zbrusu nový iPhone a je to váš první jablečný telefon, pak ho možná až na drobné změny máte ve výchozím nastavení. Právě jeho součástí je i funkce, kdy vám chodí upozornění na SMS nebo iMessage vždy dvakrát, což se někomu může hodit, jiné uživatele ale může funkce naopak iritovat. Naštěstí jedná se o chytrý telefon s pokročilým systémem, a tak i dvojité upozornění na zprávy lze deaktivovat. Pojďme si tedy ukázat, kde funkci najít a jak ji vypnout. Jedná se sice o návod pro naprosté začátečníky, ale věříme, že se bude někomu hodit.

Pokaždé, když vám na iPhone přijde nová SMS nebo iMessage a vy si ji do dvou minut nezobrazíte, tak se ozve to samé upozornění ještě jednou. Na jednu stranu se jedná o poměrně užitečnou funkci, protože pak máte větší jistotu, že vám neunikne nějaká důležitá zpráva, ale třeba já osobně kolikrát slyším již první upozornění a v danou chvíli prostě jen nemám čas hned jít k iPhonu a odepisovat. Po dvou minutách se ale upozornění ozve znovu a pokud vám někdo mezi dvouminutovým intervalem napíše, tak iPhone upozorňuje neustále dokola a vy tak ve výsledku vlastně nevíte, jestli vám přišla opět nová zpráva nebo se jedná jen o připomenutí té staré.

Leckdo by možná čekal, že funkci vypne přímo v nastavení Zpráv, ale zde by ji hledal marně. Musíte totiž do Nastavení –> Oznámení –> Zprávy, zde úplně dole kliknout Opakovat upozornění a nyní zaškrtnout Nikdy. Obrázkový postup můžete vidět v galerii výše.

iphone x zprávy

Dnes nejčtenější

.