Zavřít reklamu

Když nám Apple v září představil svůj nový iPhone X a potvrdil tak spekulace, které jeho představení dlouhé měsíce předcházely, celý svět podle prvních reakcí zákazníků předpokládal, že se po něm na pultech obchodů jen zapráší. Obrovský zájem o novinku skutečně první týdny po zahájení prodejů nastal a jablečný telefon se stal vskutku nedostatkovým zbožím. Zájem však pomalu oslabuje a to i na trzích, na kterých to analytici absolutně nepředpokládali.

Podle nejnovějších informací, které před malou chvílí obletěly svět, totiž objednávky upadají jak v Japonsku, Singapuru či Tajwanu, tak i v domovině Applu – USA. I tak by se však měly ve čtvrtém čtvrtletí vyšvihnout na metu 30 až 35 milionů prodaných kusů a zajistit tak Applu jednak skvělé zisky a druhak prodejní rekord.

iPhone X:

Apple Watch raketově rostou

Přímo skvěle si naopak vedou jablečné kukačky. Ty jdou totiž před Vánoci doslova na dračku a odhady všech světových analytiků budou s takřka stoprocentní jistotou překonány. Navíc se dá očekávat, že obří zájem neopadne ani po Vánocích a v příštím roce prodeje vyletí strmě vzhůru. Apple by tak mohl na konci roku 2018 atakovat hranici 40 milionů prodaných kusů.

Těžko v tuto chvíli říci, zda jsou obavy z úpadku prodejů iPhonů X na místě či nikoliv. Jasno nám do celé zápletky vnese až sám Apple. Snad bude mít tedy při oznamování prodejních výsledku za čtvrté čtvrtletí tohoto roku důvod k radosti.

face id iphone x

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.