Zavřít reklamu

Zatímco bylo minulý týden doručení nadupaného iMacu Pro nastaveno tak, že jej Apple bude zákazníkům dodávat ve dvou vlnách a vlnu zahrnující výkonnější 14 a 18 jádrový model si budou muset počkat 6 až 8 týdnů, zdá se, že se plány nakonec trochu mění. Po včerejším zkrácení dodací doby pro modely s 8 a 10 jádry totiž Apple slušně zkrátil o čekání na své high-end modely.

V internetových diskuzích se začali objevovat příspěvky, ve kterých se uživatelé chlubí zkrácením původní dodací doby 6 až 8 týdnů na pouhé tři týdny. To je i případ čtenáře serveru Macrumors, který si udělal radost hned 18 jádrovým iMacem Pro. I on měl totiž na svůj počítač čekat dlouhé týdny, nakonec však zkrátil Apple tuto dobu na polovinu a slibuje mu dodání mezi osmým a devátým lednem 2018. Stejné štěstí měl i objednavatel iMacu Pro se 14 jádry, který se mu též dostane do rukou o tři týdny dříve, konkrétně mezi devátým a desátým lednem.

Co za kratší dobou doručení stoji?

Těžko říci, zda se doba zkrátila díky zlepšující se výrobě či malé poptávce, která mohla samozřejmě též přijít. Právě nejnadupanější iMacy Pro totiž zdobí opravdu vysoká cenovka, která je bezpochyby pro mnoho jablečných uživatelů překážkou. Ani “nejhorší” model však nezačíná zrovna na pár tisících a při jeho koupi budete muset sáhnout do kapsy opravdu hluboko. Na druhou stranu však Apple s tím, že bude svými iMacy určenými převážně pro profesionály trhat nějaké prodejní rekordy. Chtěl jimi spíše uspokojit stále se zvyšující poptávku po stroji, který splní požadavky těch nejnáročnějších uživatelů. Ti totiž již poměrně dlouho Apple osočovali z toho, že se přestal profi scénou zabývat a raději své snahy upnul na spotřební elektroniku pro běžné uživatele.

Kratší dodací doba nových iMaců Pro je bezesporu dobrou zprávou i pro nás. Pokud se totiž těšíte na první recenze a dojmy z této nadupané mašiny, přineseme vám je též o tři týdny dřív. Snad však nebudeme názory recenzentů zklamaní. Těžko totiž říci, co vlastně od stroje za skoro půl milionu korun v nejlepší výbavě očekávají.

iMac Pro FB

Dnes nejčtenější

.